Connect with us

Kültür - Sanat

ÜSTÜN YETENEKLİ GENÇ PİYANİST AYŞE CEMRE AĞIRGÖL’DEN BÜYÜK BİR BAŞARI DAHA…

Üstün yeteneğiyle dinleyenleri hayran bırakan ve “nadir görülen yeteneklerden biri olduğu” belirtilen 15 yaşındaki genç piyanist Ayşe Cemre Ağırgöl, Türkiye’yi gururlandırmaya devam ediyor. Dünyanın en saygın ve önemli müzik okullarından Mozarteum Üniversitesi Pre-College Piyano Bölümü ile Salzburg Mozart Musikgymnasium öğrencisi Ağırgöl, 500’ü aşkın yetenek arasından Şef Elisabeth Fuchs yönetimindeki Salzburg Filarmoni Orkestrası’yla çalmaya hak kazanan üç kişiden biri ve tek piyanist oldu.

 

Ailesinin müzik çalışmalarına büyük destek verdiği genç piyanist Ayşe Cemre Ağırgöl, henüz 4 yaşındayken piyanoyla tanıştı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı’nda başladığı yarı zamanlı piyano eğitimi, 2017-2020 yıllarında tam zamanlıya dönüşen Ağırgöl, 8’inci sınıfı bitirene dek buraya devam etti. Bu süreçte piyanist Burçin Büke’nin desteği ve yönlendirmesiyle Piyanist Prof. Cana Gürmen gözetiminde adını müzik dehası Wolfgang Amadeus Mozart’tan alan dünyanın en önemli müzik okullarından Mozarteum Üniversitesi Pre-College sınavlarına hazırlandı.

Dünyanın en saygın ve önemli müzik okullarından Mozarteum Üniversitesi Pre-College Piyano Bölümü ile Salzburg Mozart Musikgymnasium öğrencisi Ayşe Cemre Ağırgöl, 500’ü aşkın yetenek arasından Şef Elisabeth Fuchs yönetimindeki Salzburg Filarmoni Orkestrası’yla çalmaya hak kazanan üç kişiden biri ve tek piyanist oldu.

12 YAŞINDA MOZARTEUM ÜNİVERSİTESİ PRE-COLLEGE’E KABUL EDİLDİ…
2019yılında Mozarteum Üniversitesi’nin üstün yetenekli çocuklara kapısını açan Pre-College Piyano Bölümü’ne 12 yaşında kabul edilerek büyük bir başarıya imza attı. Teknik ve artistik performans ile parçaların zorluk seviyesinin göz önünde bulundurulduğu piyano sınavında komisyondaki sekiz seçkin profesörden tam not alan Ağırgöl, Almanca dil ve solfej sınavlarını da zorlanmada geçerek Eylül 2020’de okula kesin kayıt hakkını elde etti. Aynı zamanda Salzburg Mozart Musikgymnasium’un da öğrencisi olan Ağırgöl, şu anda 10’uncu sınıfta. Çok iyi düzeyde Almanca (C.2) ve İngilizce (Advanced) konuşabilen genç piyanist, Fransızca da öğreniyor.15 yaşındaki Ağırgöl’ün “nadir görülen yeteneklerden biri” olduğu belirtiliyor.

24 HAZİRAN’DA SALZBURG FİLARMONİ ORKESTRASI’YLA PİYANO ÇALACAK
Avusturya genelinden ve Almanya’nın Bavyera eyaletinden 6-18 yaş aralığındaki 500’ü aşkın yeteneğin katıldığı yarışmada 100 kişiyle birlikte ikinci tura kalan Ağırgöl, ardından gerçekleşen canlı performans değerlendirmesinde Şef Elisabeth Fuchs yönetiminde Salzburg Filarmoni Orkestrası’yla çalmaya hak kazanan üç kişiden biri ve tek piyanist oldu. Ağırgöl, 24 Haziran 2022 tarihinde Salzburg Havalimanı Amadeus Terminali’ndeki büyük final konserinde Salzburg Filarmoni Orkestrası’yla Chopin 1 numaralı piyano konçertosunu seslendirecek.

Üstün yetenekli genç Piyanist (soldan üçüncü) Ayse Cemre Ağırgöl, (sağdan ikinci) Şef Elisabeth Fuchs ve ekibiyle birlikte. Ağırgöl, 24 Haziran 2022 tarihinde Salzburg Havalimanı Amadeus Terminali’ndeki büyük final konserinde Fuchs yönetimindeki Salzburg Filarmoni Orkestrası’yla Chopin 1 numaralı piyano konçertosunu seslendirecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir