Connect with us

Kültür - Sanat

ATTİLÂ İLHAN 97 YAŞINDA…

Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Attilâ İlhan, doğumunun 97’nci yıl dönümünde, Attilâ İlhan Vakfı ve Şişli Belediyesi’nce düzenlenen “Attilâ İlhan Edebiyat Buluşmaları” adlı etkinlikte anılacak. “Bir Kere Doğmuşum / Ölmek Yasak” temalı anma programı, 15 Haziran Çarşamba günü Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşecek.

 

‘Kaptan’ lakaplı Şair Attilâ İlhan, Türkiye’nin en önemli edebiyatçılarından biri. Tam adı, Attilâ Hamdi İlhan. Ömrü boyunca ortaya koyduğu eserlerle, şairliği kadar romancılığı, deneme yazarlığı ve senaristliğiyle öne çıktı. Aynı zamanda ‘düşünür’ kimliğiyle kitleleri etkiledi.

Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Attilâ İlhan, doğumunun 97’nci yıl dönümünde, Attilâ İlhan Vakfı ve Şişli Belediyesi’nce düzenlenen “Attilâ İlhan Edebiyat Buluşmaları” adlı etkinlikte anılacak.

YAZI SERÜVENİ ÜÇ FARKLI EVREDE ŞEKİLLENDİ…
15 Haziran 1925 tarihinde dünyaya gelen İlhan’ın yazı serüveni, birbirinden farklı “toplumcu gerçekçi şiir anlayışının hakim olduğu”, “bireyin kendi varlığının ve evrendeki yerinin sorgulandığı” ve “neoklasik dönem” evrelerinde şekillendi.

“BİR KERE DOĞMUŞUM / ÖLMEK YASAK”
10 Ekim 2005’te vefat eden İlhan, 97’nci doğum yıl dönümünde Attilâ İlhan Vakfı ve Şişli Belediyesi’nce düzenlenen “Attilâ İlhan Edebiyat Buluşmaları” adlı etkinlikte anılacak. “Bir Kere Doğmuşum / Ölmek Yasak” temalı anma programı, 15 Haziran Çarşamba günü Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşecek.

ATTİLÂ İLHAN VE SANAT…
Saat 18.00’de başlayacak Attilâ İlhan Edebiyat Buluşmaları’nın Doğan Hızlan moderatörlüğündeki ilk oturumunda, Gülten Dayıoğlu, Nedret Çatay, Dr. Çilem Tercüman ve Metin Celal, “Attilâ İlhan ve Sanat” konusu üzerine konuşacak.

DİJİTAL DÜNYADAKİ GELİŞMELERİN EDEBİYATA ETKİSİ…
Projenin koordinatörlüğünü de yürüten Prof. Dr. Yakup Çelik’in moderatörlüğündeki “Dijital Dünyadaki Gelişmelerin Edebiyata Etkisi” başlıklı ikinci oturumda Prof. Dr. Seval Şahin, Haydar Ergülen, Nilay Özer ve Doç. Dr. Didem Ardalı Büyükarman söz alacak.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir