Connect with us

Faruk Bangir

BU ŞARKI KALPLERE ŞİFA OLACAK…

Bir sanat eseri bana göre insanı bulunduğu yerden başka yerlere taşımalı ve hayal kurmamıza vesile olmalı. Duygu ve düşünce dünyamızda yeni ufuklar açmalı. Bir Kalp Hikâyesi böyle bir şarkı. İnsanı güzelliklere sürüklüyor. Bu şarkının sözleri başka, müziği başka güzel. Zaim Güvenç’in yorumu, “iyi demlenmiş bir çay gibi” insanın ruhunda eşsiz bir tat bırakıyor.

 

Uzun süredir hiç bu kadar heyecanlanmamıştım. Yeni bir şarkının beni bu kadar etkileyeceğini düşünmezdim. Müziğimizin nevi şahsına münhasır ismi Zaim Güvenç, Bir Kalp Hikayesi isimli şarkısıyla beni oldukça etkiledi.

DÜNLE BUGÜN ARASINDA KÖPRÜ GİBİ…
Zaim Güvenç; sinema ve tiyatroda yüksekte olan çıtasını müzikte de koruyor. Bir Kalp Hikayesi, uzun süredir aradığımız romantizmi geri getiren bir şarkı ve dünle bugün arasında kurulan bir köprü gibi. Geçmişin romantizmini bugünün duygularıyla harmanlayarak her kesimden dinleyiciyi yakalıyor. Dinlemekten hiç sıkılmıyor; evde, yolda ve işte durmadan dinliyorum.

Zaim Güvenç, genç yaşta Ankara Sanat Tiyatrosu’nda başladığı oyunculuk kariyerini Kemal Sunal’la oynadığı Düttürü Dünya isimli filmle zirveye taşıdı.

GÜVENÇ’İN TİYATRO VE SİNEMA KARİYERİ…
Zaim Güvenç, genç yaşta Ankara Sanat Tiyatrosu’nda başladığı oyunculuk kariyerini Kemal Sunal’la oynadığı Düttürü Dünya isimli filmle zirveye taşıdı. Daha sonra onlarca tiyatro oyunu, sinema filmi, kısa film ve dizilerle kariyerini sürdürdü. Beş bine yakın filmde seslendirme yaptı. En son Eğreti Gelin Ladik filmini hem yönetti, hem de Yeşim Salkım’la birlikte başrolünü paylaştı. Bağımsız sinema anlayışıyla yapılan bu film, kadın sorunlarına farklı bakışıyla kaliteli filmler klasmanında çoktan yerini buldu.

MÜZİKTE DE İSMİNDEN SÖZ ETTİRİYOR…
Zaim Güvenç, son 4 yıldır müzikte de isminden söz ettirmeyi başarıyor. Birlikte oluşturduğumuz Bir Oyuncu Şarkı Söylüyor isimli projemiz kapsamında birçok şehirde konser düzenledik. Zaim, tüm sahnelerinde dinleyicilerine olan saygısını korur ve Yeşilçam’ın o naif havasını sahneye taşır. Zaim’i dinlemeye gelenler o kadar şık giyinirler ki; seyirci-sanatçı arasındaki bu dikkat çekici özen adeta geçmişin güzelliğine gönderilen tatlı bir selam gibidir.

Zaim Güvenç, en son Eğreti Gelin Ladik filmini hem yönetti, hem de Yeşim Salkım’la birlikte başrolünü paylaştı. Bağımsız sinema anlayışıyla yapılan bu film, kadın sorunlarına farklı bakışıyla kaliteli filmler klasmanında çoktan yerini buldu.

İYİ DEMLENMİŞ BİR ÇAY GİBİ…
2020 yılında Gönlü Bana Düşmedi, 2021’de Haz ve şimdi Bir Kalp Hikâyesi… Zaim, sesiyle her yıla güzel bir şarkı armağan ediyor. Bu şarkıların her biri ayrı güzel ama en çok beni son şarkısı Bir Kalp Hikâyesi etkiledi. Bu şarkının sözleri başka, müziği başka güzel. Zaim’in yorumu, “iyi demlenmiş bir çay gibi” insanın ruhunda eşsiz bir tat bırakıyor. Şarkı coşkulu bir nehir gibi akıp gidiyor.

Zaim Güvenç, oldukça mütevazı bir sanatçıdır. Şarkısına bu duruşunu yansıtmış. Bir Kalp Hikâyesi de tevazu sahibi insanları tanıdıkça hayranlığımızın artması gibi dinledikçe daha seveceğimiz bir şarkı olmuş.

SADECE ZAİM’İN DEĞİL, HEPİMİZİN KALP HİKAYESİ…
Bu şarkıyı mutlaka dinleyin, dinlettirin. Bir Kalp Hikâyesi, kalplere şifa olacak. Sarıp sarmalayacak ruhunuzu ve sanatın iyileştiriciliğini size hatırlatacak. Bu şarkı sadece Zaim’in değil hepimizin kalp hikâyesi. Aşk, hüzün, mutluluk, kısacası insana dair hangi duygu varsa şarkıda rastlamak mümkün. Ben en çok bu şarkıyı yolda dinlemeyi seviyorum.

İNSANİ GÜZELLİKLERE SÜRÜKLÜYOR…
Bir sanat eseri bana göre insanı bulunduğu yerden başka yerlere taşımalı ve hayal kurmamıza vesile olmalı. Duygu ve düşünce dünyamızda yeni ufuklar açmalı. Bir Kalp Hikâyesi böyle bir şarkı. İnsanı güzelliklere sürüklüyor.

DİNLEDİKÇE DAHA SEVECEĞİNİZ BİR ŞARKI…
Zaim Güvenç, oldukça mütevazı bir sanatçıdır. Şarkısına bu duruşunu yansıtmış. Bir Kalp Hikâyesi de tevazu sahibi insanları tanıdıkça hayranlığımızın artması gibi dinledikçe daha seveceğimiz bir şarkı olmuş. Bir kalp Hikâyesi’ni 83 dijital mecrada dinlemek mümkün.

2020 yılında Gönlü Bana Düşmedi, 2021’de Haz ve şimdi Bir Kalp Hikâyesi… Zaim, sesiyle her yıla güzel bir şarkı armağan ediyor. Bu şarkıların her biri ayrı güzel ama en çok beni son şarkısı Bir Kalp Hikâyesi etkiledi. Bu şarkının sözleri başka, müziği başka güzel. Zaim’in yorumu, “iyi demlenmiş bir çay gibi” insanın ruhunda eşsiz bir tat bırakıyor. Şarkı coşkulu bir nehir gibi akıp gidiyor.

Gerçek sanata ve sanatçılara sahip çıkalım. Popüler kültürün köpürtülen isimlerini değil, sanatı yaşam biçimi haline getirmiş gerçek sanatçıları destekleyelim.

DAİMA ÖZEL HATIRLAYACAĞIM…
Zaim Güvenç çocuk yaşlarda başladığı ve 30 yılı aşan sanat hayatına eminim ki daha birçok önemli proje katacak. Ama benim için Bir Kalp Hikâyesi daima özel hatırlayacağım ve çok seveceğim bir şarkı olacak.

KENDİNİZE BİR İYİLİK YAPIN…
Kendinize bir iyilik yapın ve bugün Bir Kalp Hikâyesi’ni dinleyin. Emin olun her şey daha güzel gelecek. Çünkü şarkılar kalplere şifadır.

 

 

Bir Kalp Hikayesi isimli şarkının linki: https://youtu.be/4WtxfP6JSU8

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir