Connect with us

Finans & Ekonomi

TÜRKİYE’YE GELEN EN BÜYÜK YOLCU GEMİSİ KUŞADASI’NDA…

Ege Port Kuşadası, şimdiye kadar Türkiye limanlarına demirleyen en büyük yolcu gemisi niteliğindeki Odyssey of the Seas’i ağırladı. Lüks gemi, 5 bin 500 yolcu kapasiteli ve 347 metre uzunluğunda. Kuşadası’na Ekim 2022’ye dek 16 sefer yapması planlanan Odyssey of the Seas, Roma’daki Civitavecchia Limanı’ndan hareket ediyor ve 7 ila 12 gün süren Ege ve Akdeniz’i kapsayan seferler gerçekleştiriyor. Liman, Nisan 2022 sonunda da Costa Venezia’ya ev sahipliği yapmıştı. Ege Port Kuşadası Genel Müdürü ve Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Aziz Güngör, “Binlerce yolcu taşıyan dünyanın bu en büyük gemilerini misafir ediyor olmak Akdeniz’in en önemli kruvaziyer destinasyonlarından biri olan ülkemize ve Kuşadası’na olan yoğun ilginin en açık göstergesidir.” dedi.

 

Ege Port Kuşadası, Global Yatırım Holding iştiraki ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding tarafından işletilen Türkiye’nin en fazla gemi ve yolcu ağırlayan kruvaziyer limanı. Limanda son iki haftada dünyanın en büyük gemilerinden ikisini ağırladı.

2021 YILINDA DENİZE İNDİ…
11 Mayıs’ta limana demirleyen Royal Carribean Cruise Lines’a ait Odyssey of the Seas, şimdiye kadar Türkiye’ye gelen en büyük yolcu gemisi özelliğine sahip. 2021 yılında denize inen gemi 347 metre uzunluğunda ve 5 bin 500 yolcu kapasiteli. İçinde 14 güverte, 15 restoran, 2 havuz ve 2 bin 105 bin kabin bulunuyor. Kuşadası’nda bando ve halkoyunları ekipleriyle karşılanan Odyssey of the Seas’teki 4 bin 281 turist, dünyaca ünlü Efes Antik Kenti’ni ve Meryem Ana Evi’ni ziyaret etti.

Aziz Güngör- Ege Port Kuşadası Genel Müdürü ve Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü

7 İLA 12 GÜN EGE VE AKDENİZ TURU….
Kuşadası’na Ekim 2022’ye dek 16 sefer yapması planlanan Odyssey of the Seas, İtalya’nın başşehri Roma’daki Civitavecchia Limanı’ndan denize açılıyor ve 7 ila 12 gün süren Ege ve Akdeniz’i kapsayan seferler gerçekleştiriyor. Ege Port Kuşadası’nın yanı sıra Mikonos ve Santorini gibi öne çıkan Yunan adalarına uğruyor.

“TÜRKİYE VE KUŞADASI’NA İLGİNİN EN AÇIK GÖSTERGESİ”
Bu yıl 500 seferle 750 bin yolcu ağırlamayı hedeflediklerini ifade eden Ege Port Kuşadası Genel Müdürü ve Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Aziz Güngör, “Türkiye’ye gelen en büyük yolcu gemisine ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Odyssey of the Seas, dünyanın en yeni ve lüks cruise gemilerinden biri. Binlerce yolcu taşıyan dünyanın bu en büyük gemilerini misafir ediyor olmak Akdeniz’in en önemli kruvaziyer destinasyonlarından biri olan ülkemize ve Kuşadası’na olan yoğun ilginin en açık göstergesidir.” dedi.

Ege Port Kuşadası, şimdiye kadar Türkiye limanlarına demirleyen en büyük yolcu gemisi niteliğindeki Odyssey of the Seas’i ağırladı. Lüks gemi, 5 bin 500 yolcu kapasiteli ve 347 metre uzunluğunda. Kuşadası’na Ekim 2022’ye dek 16 sefer yapması planlanan Odyssey of the Seas, Roma’daki Civitavecchia Limanı’ndan hareket ediyor ve 7 ila 12 gün süren Ege ve Akdeniz’i kapsayan seferler gerçekleştiriyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir