Connect with us

Dünya Gündemi

SİGORTA SEKTÖRÜ, FİNANS OPERASYONLARINI YENİDEN TANIMLAMALI…

EY Türkiye Finansal Hizmetler Sektör Lideri Levent Atakan, “Sigortacılık Sektöründe Finansın Yeniden Tasarlanması: Güçlü Bir Planlama ve Performans Yönetimi Yeteneği Geliştirmek” başlıklı raporun, “sigorta liderlerinin hem finans hem de diğer alanlardaki planlama yeteneklerini yeniden düşünüp geliştirmeye duyduğu ihtiyacı” ortaya koyduğunun altını çiziyor. Raporda,“sigorta endüstrisindeki liderlerin günümüzde kendi alanlarıyla ilgili daha nitelikli bilgilere ulaşma konusunda bir hayli istekli oldukları” vurgulanıyor.

 

Levent Atakan- EY Türkiye Finansal Hizmetler Sektör Lideri 

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY’in (Ernst & Young) Sigortacılık Sektöründe Finansın Yeniden Tasarlanması: Güçlü Bir Planlama ve Performans Yönetimi Yeteneği Geliştirmek / (Finance In Insurance Reimagined)” başlıklı raporunda “sigortacılık sektöründeki organizasyonların, geleceğe yönelik güçlü bir finans vizyonunu nasıl hayata geçirilebilecekleri” anlatılıyor ve “finans liderlerinin performans yönetimi ve planlama yetenekleriyle işletmelerin başarısında daha etkili rol üstlenebilecekleri” belirtiliyor.

“EN DOĞRU ZAMAN, HEMEN ŞİMDİ!”
EY Türkiye Finansal Hizmetler Sektör Lideri Levent Atakan, raporun “sigorta liderlerinin hem finans hem de diğer alanlardaki planlama yeteneklerini yeniden düşünüp geliştirmeye duyduğu ihtiyaca” dikkat çektiğini ifade ediyor: “Sigorta endüstrisindeki oyuncuların finans operasyonlarını yeniden tanımlamaları ve dönüştürmeleri için en doğru zaman ise hemen şimdi. Geleceğe yönelik güçlü, bilinçli ve odaklı bir vizyonun nasıl hayata geçirilebileceğine ilişkin önemli ipuçları içeren bu rapor, sigorta ve ilgili sektörlerde faaliyet gösteren tüm paydaşlarımız için değerli içgörü ve öneriler sunuyor.”

RAPORDA ÖNE ÇIKAN BULGULAR…
“Sigorta endüstrisindeki liderlerin günümüzde kendi alanlarıyla ilgili daha nitelikli bilgilere ulaşma konusunda bir hayli istekli oldukları” vurgulanan raporda şu bulgular öne çıkıyor:
-Tüm dünyada düzenleyici otoritelerin incelemelerini sıklaştırdığı, yatırımcı beklentilerinin ve rekabetin giderek arttığı bir dönemde; endüstri liderleri için “daha kapsamlı, derinlikli ve uzun vadeli içgörü ve bilgilere” doğrudan ve gerçek zamanlı olarak erişebilmenin önemi her geçen gün artıyor.
-Sigorta şirketleri, “Finansal Planlama ve Analiz (FP&A) işlevlerini sadece rakamsal bütçe ve tahmin verileriyle sınırlı tutmak yerine; ilham verebilecek nitelikte planlama ve performans yönetimi yeteneklerini geliştirmeli. Günümüzde önemli olan, sonuçlar üzerinde belirleyici olarak performans faktörlerine ilişkin “zamanında, tutarlı ve etkili içgörüler oluşturabilmek” ve dış paydaşlar için ikna edici hikayeleri hayata geçirebilmek.
-Planlama ve performans yönetimi yeteneklerinin daha güçlü ve entegre olması, daha isabetli kararların da anahtarı. Sigorta şirketleri tıpkı geleceğe yönelik ürün tekliflerini yeniden ele alıp dönüştürdükleri gibi, finansal planlama ve performans tarafında sadece rakamsal raporlamayla yetinmeyip daha güçlü performans ve planlama yeteneklerine sahip olmak için çaba harcamalı.
-Süreçlerin, model, veri ve teknolojilerin daha entegre hale getirilip kolaylaştırılmasının yanında tüm paydaşların çevik çalışma stiline ve iş birliğine katkıda bulunması sağlanmalı.
-Planlama ekibi, paydaşlar tarafından ihtiyaç duyulan içgörüleri ve değeri sunabilmek için gereken yeni yetenek ve beceri setlerini geliştirmeye öncelik vermeli.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir