Connect with us

Eğitim

“İŞ GÜCÜNDE YETENEK DÖNÜŞÜMÜ İÇİN YENİ YETKİNLİKLER GELİŞTİRİLMELİ”

Miuul CEO’su Vahit Keskin, “Dünya genelinde 2025 yılına kadar veri analistleri, yapay zeka ve makine öğrenmesi uzmanları, yazılım ve uygulama geliştiriciler ve nesnelerin interneti (IoT) uzmanlarının ilk sıralarda yer aldığı 97 milyon yeni işin ortaya çıkması bekleniyor. Türkiye’nin iş gücünde yetenek dönüşümünün sağlanabilmesi için yeni yetkinliklerin geliştirilmesi gerekiyor.” dedi. Keskin, “eğitmen kadrolarıyla şimdiye dek 200 bini aşkın kişiyi geleceğin mesleklerine hazırladıklarını” kaydetti. 

 

McKinsey’in araştırmasına göre “otomasyon, yapay zekâ ve dijital teknolojiler” sayesinde Türkiye’de çok sayıda sektörün dönüşüme uğrayacak ve önümüzdeki 10 yılda 3,1 milyon yeni iş oluşacak. Miuul CEO’su Vahit Keskin, “Türkiye’nin iş gücünde dönüşüm rüzgarını arkasına alabilmesinin yolunun” otomasyon, yapay zeka ve dijital teknolojilerden geçtiğini belirtti.

“DÜNYADA 2025 YILINA KADAR 97 MİLYAN YENİ İŞ OLUŞACAK”
World Economic Forum’un açıkladığı verilerle “şirketlerin yüzde 50’sinin iş süreçlerinin otomasyonunu, yüzde 80’den fazlasının da dijitalleşme adımlarını hızlandıracağını” ifade eden Keskin, “Dünya genelinde 2025 yılına kadar veri analistleri, yapay zeka ve makine öğrenmesi uzmanları, yazılım ve uygulama geliştiriciler ve nesnelerin interneti (IoT) uzmanlarının ilk sıralarda yer aldığı 97 milyon yeni işin ortaya çıkması bekleniyor. Türkiye’nin iş gücünde yetenek dönüşümünün sağlanabilmesi için yeni yetkinliklerin geliştirilmesi gerekiyor.” dedi.

Vahit Keskin- Miuul CEO’su 

“KÜRESEL ÖLÇEKTE FAALİYET GÖSTERİYORUZ”
Türkiye’yi veri bilimi ve yapay zeka alanlarındaki gelişmelerin etkisiyle şekillenen geleceğin mesleklerine hazırladıklarını ve yeni istihdam alanları oluşturduklarını kaydeden Keskin, faaliyetlerine ilişkin şu bilgileri aktardı: “Miuul’da Türkçe içeriklerle geliştirdiğimiz kariyer yolculuğu programlarımızla diğer eğitim programlarından ayrışıyoruz. Kullanıcılarımızla yalnızca teorik bilgiler paylaşmıyor, farklı sektörlerin projelerinden örnekler ve mentor desteği sunarak çözüm ortaklığı kuruyoruz. Türkiye’nin yanı sıra İsveç ve İspanya’daki fiziksel ofislerimiz ve ABD’de yer alan sanal ofisimizle küresel ölçekte faaliyet gösteriyoruz. 2022 yılının 2’nci çeyreğinde almayı hedeflediğimiz 5 milyon dolar yatırımla, online eğitim sektöründe ses getirmeyi amaçlıyoruz. Eğitim programlarımızın yanı sıra düzenlediğimiz online etkinliklerle Türkiye’de bu alandaki istihdam sorununun çözümüne yönelik adımlar atıyoruz. 31 Mart’ta gerçekleştirdiğimiz son etkinliğimizde geleceğin meslekleri konusunu ve bu yönde atılması gereken adımları masaya yatırdık.”

“200 BİNİ AŞKIN KİŞİYİ GELECEĞİN MESLEKLERİNE HAZIRLADIK”

Başta yapay zeka, metaverse, blokzincir olmak üzere veri bilimi ve yazılım teknolojilerinin alanına giren çok sayıda eğitim programı geliştirdiklerini söyleyen Keskin, şunları dile getirdi: “Eğitmen kadromuzla bu zamana kadar 200 binin üzerinde kullanıcıyı geleceğin mesleklerine hazırladık. Eğitim programlarımızı farklı alt başlıklarda çeşitlendirerek uzmanlık odaklı bir yaklaşım sunuyoruz. Örneğin veri analistinin sahip olması gereken temel yetkinlikleri Data Analyst Path, beceri odaklı yetkinlikleri Data Scientist Path, mühendislik uzmanlığını Data Engineer Path programımızda buluşturuyoruz. Yapay zeka mühendisliği, makine öğrenmesi mühendisliği ve blokzincir geliştiriciliği gibi alanlarda verdiğimiz eğitimlerle çeşitli kariyer imkanları yaratıyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir