Connect with us

Finans & Ekonomi

“TASARIM ODAKLI DÜŞÜNME VE AKILLI KONTRATLAR DÖNEMİNDEYİZ”

Şirketlerindeki Ar-Ge müdürünün felsefe mezunu olduğu örneğini vererek, artık üniversite ve bölüm farkının eskisi kadar öneminin kalmadığından söz eden Cerebrum Tech’in Kurucusu Dr. Erdem Erkul, “Dünya; yapay zekayı, tasarımı, web 3.0’ı, sanallaşmayı, neyin gerçek neyin sahte olduğunu anlayan teknolojileri bilen adamları arıyor.” dedi.

 

Cerebrum Tech’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’nce (GGYD) organize edilen “İş’te Fırsat” toplantılarının 54’üncüsünde “web 3.0” başlığı altında çarpıcı bilgiler paylaştı.

“BAŞARILI ÇOCUKLARI KAÇIRMAMAK GEREKİYOR”
“Önümüzdeki 1,5 yıl içinde dünyada öyle bir şey icat edilecek ki dünya değişecek” diyen Erdem Erkul, Türkiye’nin bu icadın hangi safhasında yer alacağının önemli olduğunu kaydetti. Web 3.0’la birlikte sıradan insanlar ile sıradan firmaların Facebook ve Instagram gibi devlere rakip olacağını ifade eden Erkul, tam da bu noktada başarılı çocukları kaçırmamak gerektiğini belirtip şunları anlattı: “Tiktok’ta dünyanın en iyi videoları bizden çıkıyor. Öyle tıklanma oranları var ki, inanamazsınız. Bu gençler çok iyi para kazanıyor. Kripto parayla ilgili bir düzenlememiz yok ama 24 milyon kullanıcımız var. Dünyada da nüfusa göre birinci sıradayız. Web 3.0 dünyası için bunlar çok önemli. İçerik üretmek, bunu yaparken kendi girişimini yapmak, istihdam sağlamak, üretmek çok önemli bir hal aldı. Yeni üretim bu şekilde olmaya başladı. Artık mavi veya beyaz yakalı 100-150 bin çalışanı olanlar mı yoksa içerik üreten 100 bin metal yakalı çalışanı olan mı ekonomiye daha çok katkı sağlıyor, bakmak lazım.”

Dr. Erdem Erkul- Cerebrum Tech’in Kurucusu

“ÜNİVERSİTE VE BÖLÜMÜN ARTIK ÖNEMİ YOK”
Dünyada artık “içerik üretme ve oturduğu yerden iş sahibi olma döneminin başladığını” ve başta Z kuşağı “her yaştan insana önemli iş fırsatları sağlandığını” dile getiren Erkul, sözlerini şöyle detaylandırdı: “Aileler soruyor bize; çocuğumuz ne iş yapsın diye. Açık söyleyeyim tasarım odaklı düşünme ve akıllı kontratlar alanında kendilerini geliştirsinler diyoruz. Bunun için üniversite okumalarına da gerek yok. Şirketlerimize iyi üniversitelerin bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyan çocuklar geliyor. Ama pek çoğu yapay zekayı, tasarımı, web 3.0’ı, sanallaşmayı, neyin gerçek neyin sahte olduğunu anlayan teknolojileri bilmiyorlar. Ancak bilmeleri gerekir. Dünya bu adamları arıyor. Bunları bilmek için de bilgisayar mühendisliği okumaya gerek yok. Hangi üniversitesinin hangi bölümünden mezun olduğunun önemi yok. Bizim şirketin Ar-Ge müdürü felsefe mezunu. İşletme okuyan, inşaat veya iktisat okuyanlar var.”

M. Nezih Allıoğlu- Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı

“BİR YANDA İŞSİZLİK DİĞER YANDA NİTELİKLİ ELEMANSIZLIK”
GGYD Başkanı M. Nezih Allıoğlu ise etkinliğin açılışındaki konumasında; “enflasyondaki önlenemez artış, ham madde teminindeki sıkıntılar, politika faizi ile piyasa faizi arasındaki makasın giderek açılması ve bunun reel sektörün finansmana erişimini daha da zorlaşması, Ukrayna’daki savaşın tedarik zincirinde yarattığı aksamalar, enerji ve akaryakıttaki fiyat artışının maliyetlere yansıması ve bir yanda işsizlik diğer yandan nitelikli elemansızlık” gibi durumların reel sektöre yansımalarına dikkat çekti.

BANKACILIK SEKTÖRÜ REEL SEKTÖRÜN SESİNİ DUYMALI”
Tüm kesimlerin fedakârlık yapması gereken bir dönemden geçildiğini belirten Allıoğlu, “Bankacılık sektörünün artık reel sektörün sesini, hatta çığlığını duymasını, uygun koşullarda kredi imkanı sağlamasını bekliyoruz, öncelikle. Uzun vadeli ve düşük faizli kredi olanakları, iş dünyasının olmazsa olmaz ihtiyacı. Aksi halde ticaretten sanayiye bizi çok zor bir yıl bekliyor.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir