Connect with us

Finans & Ekonomi

KATILIM BANKALARI 2021’DE “TOPLAM AKTİFTE YÜZDE 64, ÖZ VARLIKLARDA YÜZDE 38” BÜYÜDÜ…

TTBB Başkanı İkram Göktaş, “üretim ve tedarik zincirinin kesintiye uğramaması, istihdamın korunması ve finansal sistemin sağlıklı işlemesi için var güçleriyle çalıştıklarını” ifade ettiği katılım bankalarının 2021 yılında “2020’ye göre toplam aktifte yüzde 64, öz varlıklarda ise yüzde 38 büyüdüğünü” ve “reel sektöre 392.2 milyar TL finansman desteği sağladığını” açıkladı.

 

Katılım bankalarının 2021 yılına ait konsolide verileri kamuoyuyla paylaşıldı. Konu hakkında açıklama yapan Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Başkanı İkram Göktaş, şu bilgileri aktardı: “Katılım bankalarının toplam aktifleri 2020 yılı sonuna göre yüzde 64 artışla 716.5 milyar TL’yi aşarken, öz varlıkları yine aynı döneme göre yüzde 38 büyümeyle 36.3 milyar TL seviyesine yükselmiştir. Katılım Bankaları, 2021 yılında reel sektöre 392.2 milyar TL’lik finansman desteği sağladı.”

İkram Göktaş- Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Başkanı 

SUKUK İHRACININ YÜZDE 43’Ü 2021’DE GERÇEKLEŞTİ…
Birlik üyelerinin 2013 yılından günümüze dek sukuk ihraçlarıyla 226.6 milyar TL tutarında fon topladığını ifade eden Göktaş, bunun yüzde 43’üne denk gelen 96.9 milyar TL’lik bölümünün 2021 yılında gerçekleştiğini belirtti.

“İSTİKRARIN EN ÖNEMLİ AYAĞI TL’NİN DEĞERLENMESİ”
“Üretim ve tedarik zincirinin kesintiye uğramaması, istihdamın korunması ve finansal sistemin sağlıklı işlemesi için var güçleriyle çalıştıklarını” ve “istikrarın en önemli ayağının TL’nin değer kazanması olduğunu” kaydeden Göktaş, şunları dile getirdi: “Kur korumalı hesaplardan elde edilecek getirinin üzerinden alınan gelir vergisi stopaj oranı sıfır. Vatandaşlarımızdan beklentimiz dövize olan talebini ve kur üzerindeki baskıyı azaltmak için devletimizin çıkarttığı kur korumalı katılma hesabına yatırım yapmaları. Böylelikle hedeflenen finansal istikrarın sağlanmasına milletçe destek vermiş oluruz. TKBB olarak, tüm üye bankalarımız ile birlikte misyonumuza ve sorumluluğumuza sahip çıkarak; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımıza, iş dünyamıza ve ekonomimize olan desteğimiz sürecek.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir