Connect with us

Sağlık

MARMARA ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE İLK AMELİYAT…

Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi’ndeki ilk ameliyat, yapımına başlanmasından tam 31 yıl sonra 14 Mart 2022’deki Tıp Bayramı’nda gerçekleşti.

 

İkisi transplantasyon ve beşi acil operasyon toplamda 28 üst düzey ameliyathane salonu olan Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi, 1991 yılında başlayan inşası sürerken 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen deprem sonrası 827 sismik izolatörle güçlendirilerek “deprem anında bile hizmet verebilir” hale getirildi.

Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi, 1991 yılında başlayan inşası sürerken 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen deprem sonrası 827 sismik izolatörle güçlendirildi. 

31 YILLIK BEKLEYİŞİN ARDINDAN İLK AMELİYAT YAPILDI…
16 blok ve 1 teshin merkezinden oluşan 113 bin metrekare kapalı alana sahip hastanede ilkin 2020 yılında pandemi hizmeti verildi. 2021 Aralık’tan itibaren de değişik branşlarda çok sayıda poliklinik hizmeti devreye girdi. 31 yıllık uzun bir bekleyişin ardından hastanedeki ilk ameliyat 14 Mart 2022 günü Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi ve ameliyathanelerin yapım sürecinde Başhekim Yardımcılığı görevini üstlenen Prof. Dr. Ender Dulundu ile Cerrahi Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cumhur Yeğen tarafından yapıldı. Hastanede 195 poliklinik odası, 535 servis yatağı, 60 yoğun bakım, 20 Suit oda, 26 acil ve 20 diyaliz yatağı bulunuyor.

Prof. Dr. Hakan Gündüz- Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi Başhekimi

“BÖLGEYE ÇOK BÜYÜK FAYDALAR SAĞLAYACAK”
Maltepe’deki Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Sağlık Kampusu’nda konuşlanan Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi’nin Başhekimi Prof. Dr. Hakan Gündüz, tarihi ameliyat öncesinde şunları söyledi: “Marmara Üniversitesi olarak bugün bizim için çok anlamlı. Yıllar boyunca farklı sebepler yüzünden tam 31 yıllık bir hasret bizim için sona eriyor. Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi özellikle ameliyathanelerinin sahip olduğu son teknolojilerle bulunduğu bölgeye çok büyük faydalar sağlayacak bir hastane olarak dikkat çekici. İlk ameliyatımızı değerli hocalarımızla birlikte 14 Mart Tıp Bayramı’nda gerçekleştiriyor olmak bizim için ayrıca gurur verici.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir