Connect with us

Finans & Ekonomi

“ÇÖZÜMLERİMİZLE KADIN KOBİ YÖNETİCİLERİNİN YANINDAYIZ”

Dünyadaki kayıtlı 9 milyon KOBİ’nin yüzde 34’ünü kadınların yönettiğini belirten Octet Türkiye Genel Müdürü Derya Ekemen Fidan: “Üretimin ve istihdamın sürdürülebilirliği açısından nakit akışının, finansmana erişimin özellikle kadın girişimciler için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz ve Octet çözümleriyle yanlarındayız.” 

OECD’nin (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü -Organisation for Economic Co-operation and Development) 2018 verileriyle KOBİ’lerin toplam kredilerden aldıkları payda Türkiye 37 ülke içinde 23’üncü sırada. İlk beşte ülke Portekiz, Güney Kore, Slovakya, İsviçre ve Letonya var. Dünyadaki kayıtlı 9 milyon KOBİ’nin yüzde 34’ünü kadınlar yönetiyor. Avustralyalı Ticari Finansman Şirketi Octet’in MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) iştiraki Octet Türkiye’nin Genel Müdürü Derya Ekemen Fidan, bu oranın en az yüzde 50’lere çıkması gerektiğini ifade ediyor.

Derya Ekemen Fidan-Octet Türkiye Genel Müdürü 

“KADINLAR EKONOMİYE DAHA ÇOK VE AKTİF KATILMALI”
Fidan, “sürdürülebilir ekonomik kalkınma ve toplumsal gelişim için kadınların ekonomiye daha çok ve aktif katılımının çok önemli olduğunu” vurguluyor: “Üretimin ve istihdamın sürdürülebilirliği açısından nakit akışının, finansmana erişimin özellikle kadın girişimciler için ne kadar önemli olduğunun da farkındayız. Bu bilinçle ülkemizin dinamik gücü girişimcilerin de finansmana erişiminde üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Octet olarak çözümlerimizle bütün KOBİ’lerin ve işletmelerin yanındayız.”

“TAHSİLAT VE ÖDEME VADELERİ DE ZORLAŞIYOR”
“Yüksek enflasyon kaynaklı belirsizlik ortamında; fiyatlama güçlüğünün yanı sıra tahsilât ve ödeme vadelerinin uygun hale getirilmesi ve yönetilmesinin de zorlaştığının” altını çizen Fidan, “Bu nedenle alım ve ödeme tarihlerindeki fiyatların bugünden sabitlenmesi gerekir. Octet Portal üzerinden ticaretini yapan işletmeler, özellikle işletme sermayesi sıkıntısı çeken KOBİ’ler, faturalarını ertesi gün tahsil ederken, alımlarının bedelini sabit fiyat üzerinden taksitle ödeme olanağına kavuşuyorlar.” diyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir