Connect with us

Türkiye Gündemi

“KİMYA SEKTÖRÜNDE KADIN İHRACATÇILARI DESTEKLİYORUZ”

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ev sahipliğinde kimya sektöründe faaliyet gösteren kadın ihracatçılar buluşması gerçekleştirildi. İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “kimya sektöründe kadınların daha fazla yönetimde yer alması gerektiğini” vurguladı.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) kadın ihracatçıları bir araya getirdiği etkinlikte; kimya sektörünün güncel durumu ele alındı. Kadın ihracatçıların sektörde “büyük bir güç oluşturacağını” ifade eden İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “sektörümüzde kadın ihracatçıların daha aktif rol almalarını desteklediklerini” söyledi.

Adil Pelister-İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı

Adil Pelister-İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı

“HER YIL 20 FUAR YAPIYORUZ”
“Türkiye’nin en çok ihracat yapan ikinci sektörü” konumundaki kimyada, 2021’de 25,4 milyar dolarlık dışsatım yapıldığını kaydeden Pelister, İKMİB’in faaliyetlerini şöyle özetledi: “Her yıl kimyanın alt sektörlerine yönelik yaklaşık 20 fuar milli katılımı yapıyoruz. Ticaret ve alım heyeti gerçekleştiriyoruz. UR-GE projeleri ve ticaret heyetleri, sanal ticaret heyetleri, çalıştaylar, komite toplantıları, İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışması, İKMİB Ar-GE Proje Pazarı gibi yarışmalar gerçekleştiriyoruz. Birlik olarak her yıl İKMİB İhracatın Yıldızları Ödül töreni düzenliyoruz. Bu yıl da 2021’nin başarılı isimlerine ödüllerini vereceğiz. Ayrıca İKMİB olarak 2019 yılında 694, 2020 yılında 311 ve 2021 yılında 677 adet yeşil pasaport işlemini tamamladık. Türkiye’nin en çok ihracat yapan ikinci sektörü olarak kimya sektörümüz 2021 yılında 25,4 milyar dolarlık ihracatla yeni bir rekora imza attı. İhracatçılarımızın bu başarısı bizlere gurur veriyor.”

“KİMYA TEKNOLOJİ MERKEZİ HAYATA GEÇİYOR”
Bu yıl içinde “kimya sektörümüzün gelişimine katkı sağlaması beklenen “İKMİB Kimya Teknoloji Merkezi’ni” faaliyete geçeceğini belirten Pelister, “KTM; kimya sektöründeki firmalarımızın sertifikalarını alabileceği, akredite test ve laboratuvar hizmeti verecek. Yine içinde start-up alanların olduğu, girişimcilere yönelik bir kuluçka merkezi görevi üstlenecek, arama konferanslarının yapılabileceği aynı zamanda dijital kütüphanesinin olduğu bir Kimya Teknoloji Merkezi olacak. Fizibilite çalışmalarına devam ettiğimiz KTM’nin faaliyetlerini yürütebilmesi amacıyla “Kimya Araştırma Teknoloji ve İnovasyon Merkezi (KATİM) A.Ş” adıyla Ticaret Bakanlığımızın onayıyla şirketimizi kurduk. Öncelikle boya, plastik ve plastik mamulleri, kozmetik ve kauçuk sektörlerimize hizmet vermeye başlayacak.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir