Connect with us

Kültür - Sanat

DUAYEN OYUNCU FATMA GİRİK VEFAT ETTİ…

Türk sinemasının duayen kadın oyuncularından Fatma Girik, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 12 Aralık 1942 tarihinde dünyaya gelen Girik, 180 civarında filmde rol aldı. Bir ara siyasetle de uğraşan sanatçı, 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

 

12 Aralık 1942 tarihinde dünyaya gelen Türk sinemasının efsane ismi Fatma Girik, uzun süredir tedavi görüyordu. 

Türkiye’nin bir değeri daha aramızdan ayrıldı. Türk sinemasının duayen aktristi Fatma Girik, 79 yaşında vefat etti. Sanatçının tedavi gördüğü İstanbul’daki hastaneden vefatla ilgili “Türk sinemasının çınarı ve değerli oyuncusu Sayın Fatma Girik Covid-19’a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Liv Hospital Ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Fatma Girik’in ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.” açıklaması yapıldı.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, sosyal medya hesabından vefatı şu ifadelerle duyurdu: “Yeşilçam’ın ve Şişlimizin büyük değeri, ilçe başkanlığı yaptığım dönemde birlikte çalışmaktan onur duyduğum eski Şişli Belediye Başkanımız sevgili Fatma Girik’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim.”

Türk sinemasının duayen kadın oyuncusu Fatma Girik, yaklaşık 180 kadar sinema filminde rol aldı.

SİNEMA MACERASI 1957’DE BAŞLADI…
12 Aralık 1942 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen usta oyuncu Girik’in sinema macerası, 1957’de rol aldığı “Leke” adlı filmle başladı. Türk sinemasının duayen kadın oyuncusu yaklaşık 180 kadar sinema filminde rol aldı.

Memduh Ün ve Fatma Girik.

MEMDUH ÜN’LE TANIŞMASI HAYATININ DÖNÜM NOKTASI OLDU
Girik’in daha sonradan hayatını birleştireceği Yönetmen Memduh Ün’le tanışması hem hayatına hem de sinema serüvenine yön verdi.

(Soldan sağa) Erdal İnönü, Fatma Girik ve Deniz Baykal.

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTI
1990’lı yıllarda siyasetle uğraşan Fatma Girik, 1989’daki yerel seçimlerde Sosyal Demokrat Halkçı Parti’den (SHP) Şişli Belediye Başkanı oldu.

Söz Fato’da isimli bir televizyon programında sunuculuk görevini üstlenen Girik’in içinde yer aldığı son yapım 2012 yılında yayınlanan Babalar ve Evlatlar dizisi idi.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir