Connect with us

Türkiye Gündemi

DEV HORECA BULUŞMASINDA 3 BİNİ AŞKIN MARKA TANITILDI….

İki önemli fuar organizasyonu 32’nci ANFAŞ Hotel Equipment ve  28’inciANFAŞ Food Product,  18-21 Ocak 2022 tarihinde Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Turizm ve gıda sektörlerini eş zamanlı bir araya getiren Türkiye’deki en büyük HORECA (Hotel-Restoran-Cafe) buluşması; Ar-Ge yatırımlarına ve yenilikçi 600’den fazla firmaya ve 3 bini aşkın markaya sahipliği yaptı.

32’nci ANFAŞ Hotel Equipment – Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ile 28’inci ANFAŞ Food Product – Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nda; turizm ve gıda sektörlerine ilişkin ürün ve hizmetler sergilendi. Hotel Equipment’te “endüstriyel mutfak ve çamaşırhane ekipmanları, otel tekstili, mobilya, yatak ve dekorasyon malzemeleri, buklet ve sarf malzeme ekipmanları, aydınlatma ve elektrik malzemeleri, park, bahçe, plaj malzemeleri kategorilerindeki ürünler” tanıtıldı. Food Product’taysa “bakliyat, hububat, baharat, katı ve sıvı yağlar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, unlu mamuller, katkı malzemeleri, deniz ürünleri, donmuş gıdalar ve içecekler” görücüye çıktı. HORECA (Hotel-Restoran-Cafe) sektörünün Antalya’daki dev buluşmasına 600’den fazla firma ve 3 bini aşkın marka katıldı.

Açık alanlardaki pişirmelerde ortaya çıkan duman ve kokuyu çözen özel bir pişirme ünitesi; aktif karbon filtreleme" ve "elektrostatik filtre grubu" sayesinde yağ ve duman kokusuz biçimde atmosfere salınmasını sağlıyor.

Açık alanlardaki pişirmelerde ortaya çıkan duman ve kokuyu çözen özel bir pişirme ünitesi; aktif karbon filtreleme” ve “elektrostatik filtre grubu” sayesinde yağ ve duman kokusuz biçimde atmosfere salınmasını sağlıyor.

AKTİF KARBON FİLTRELEME ÖZELLİKLİ PİŞİRME ÜNİTESİ 
Fuarda, Altıniş Havalandırma San. Tic. Ltd. Şti., tel, havuz başı ve bahçe gibi açık alanlardaki pişirmelerde ortaya çıkan duman ve kokuyu çözen “Airgold Dumansız Pişirme Ünitesi” adlı ürününü sergiledi. Firmanın Teknik Müdürü Mustafa Altıntop, aktif karbon filtreleme ve elektrostatik filtre grubu donanımına sahip pişirme ünitesinin taşınabilme özelliği sayesinde özellikle otellerin açık alanlarında tercih edildiğini söyledi.

Bu yıl fuarda ilk defa vegan ürünler sunan "Vegan, Vejeteryan ve Glutensiz Ürünler Marketi" ziyaretçilerle buluştu.

Bu yıl fuarda ilk defa vegan ürünler sunan “Vegan, Vejeteryan ve Glutensiz Ürünler Marketi” ziyaretçilerle buluştu.

İLK KEZ VEGAN ÜRÜNLER  GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Bu yıl fuarda ilk defa vegan ürünler sunan “Vegan, Vejeteryan ve Glutensiz Ürünler Marketi” ziyaretçilerle buluştu. ANFAŞ’ın resmi partneri DTFOOD Yönetim Kurulu Başkanı ve Vegan Market Türkiye Sorumlusu Yusuf Oğuz Evler, “Türkiye’de vegan pazarının giderek büyüdüğünü” ifade etti: “Vegan pazarı giderek büyüyor, Türkiye üzerinden sadece ulusal pazara değil, yakın ve Orta Doğu’nun farklı ihracat pazarlarına da ulaşabiliyor. Türk-Alman gıda sektörüne yönelik toplantılar, kongreler ve çalışma grupları düzenleyerek bilgilendirme, bilinçlendirme ve strateji geliştirme konularında bir Ar-Ge birimi vazifesi üstlenmekte olan kurumumuz aynı zamanda profesyonel bir iletişim platformu görevini de yürütmektedir. Bu kapsamdaki işbirliklerimizden birisi de VeggieWorld organizasyonudur. VeggieWorld, bize bitki temelli bir yaşam tarzının sadece sürdürülebilir, bilinçli ve sağlıklı değil; aynı zamanda eğlenceli olduğunu da göstermektedir. Bu fuarlarda çeşitli süt ve et alternatifleri sunulurken, Superfood ürünleri (fonksiyonel gıdalar) de yer almaktadır.”

SALGINDA FIRIN SATIŞLARI ARTTI
Fırınmak’ın yüzde yüz yerli, portatif pizza fırını da sergilenen inovatif ürünleri arasında yer aldı. Fırınmak Satış ve Pazarlama Müdürü Berk Atlı, özellikle insanların evlere kapandığı pandemi döneminde ürün satışlarının arttığını vurguladı.

MOBİL MUTFAK SİSTEMLERİ YOĞUN TALEP GÖRÜYOR
Mobil mutfak sistemlerine talep her geçen gün artıyor. Atiker Şirketler Grubu’nun bir markası “MobilCeff”in Proje Sorumlusu Batuhan Çora, farklı amaçlara yönelik olarak tasarladığı karavan tipi mobil mutfakların yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.

KARDEŞ ÜLKE DE MİSAFİR OLDU
Azerbaycan Cumhuriyeti Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Ajansı’nın (SMBDA) da yer aldığı fuarda, Ajansın Şube Müdürü Emil Mammadov, KOBİ’lerin bütün ülkeler için, ekonomik kalkınmanın önemli aktörlerinden biri olduğunun altını çizerek, “SMBDA’nın amacı; küçük ve orta ölçekli işletmelerdeki en iyi uygulamaları incelemek, bu alanda ilişkiler kurarak birçok yabancı ülkeyle ortaklık yapmaktadır. Bu amaçla kardeş ülkemize geldik. Burada geçireceğimiz süre boyunca edineceğimiz deneyimlerimizin bize ve ülkemizdeki KOBİ’lere yeni bir ufuk açacağını söyleyebilirim.” dedi.

 Azerbaycan Cumhuriyeti Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Ajansı'nın (SMBDA) da yer aldığı fuarda, Ajansın Şube Müdürü Emil Mammadov, KOBİ’lerin bütün ülkeler için, ekonomik kalkınmanın önemli aktörlerinden biri olduğunun altını çizdi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Ajansı’nın (SMBDA) da yer aldığı fuarda, Ajansın Şube Müdürü Emil Mammadov, KOBİ’lerin bütün ülkeler için, ekonomik kalkınmanın önemli aktörlerinden biri olduğunun altını çizdi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir