Connect with us

Finans & Ekonomi

KRİPTO PARA ŞİKÂYETLERİNDE YÜZDE 1000 ARTIŞ…

Ocak-Kasım 2021 verilerine göre kripto paralarla ilgili şikayetlerde önceki yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında yüzde 998 artış kaydedildi. En fazla “sisteme girişte hata meydana gelmesi” ve “hesabın sıfırlanması” sorunlarıyla karşılaşıldı.

 

Yeni nesil yatırım aracı kripto paralar, son dönemde Türkiye’de de yoğun ilgi görüyor. Blockchain analizleri ortaya koyan Chainalysis ve Kaiko datalarıyla Türkiye’deki günlük kripto para işlem sayısı 1 milyonun üzerine çıktı. Buna paralel şikayetler de arttı.

SİTEDE 5 MİLYON 73 BİN KRİPTO PARA ARAMASI YAPILDI…
Şikayetvar (sikayetvar.com) adlı site, aralık ayı hariç 2021 yılında kripto paralar hakkında 60 bin 35 şikayet bildirildiğini; 4 bin 840 şikayetin yapıldığı 2020’ye nazaran yüzde 998’lik bir artış meydana geldiğini açıkladı. Açıklamada, “ ulaşan şikayetlerin 11 bin 997’sinin –toplam şikayetlerin yüzde 20’sinin- çözüme kavuşturulduğu; sitede kripto para borsaları için 5 milyon 73 bin arama gerçekleştirildiği” belirtildi. (Editörün notu: Artış oranları çözüme kavuşturulanlar düşüldükten sonra hesaplanıyor.)

Site, elektronik bankacılık uygulamalarına dair şikâyet bilgilerini de paylaştı. Bu alandaki şikâyet sayısı yüzde 77 artışla 23 bin 329’dan 47 bin 565’e yükseldi. Şikâyetlerin yüzde 20’si çözüldü. Elektronik bankacılık konusu sitede 2 milyon 670 bin kez arandı.

EN FAZLA ŞİKÂYET BİLDİRİLEN KONULAR…
En fazla şikâyet bildirilen konular şöyle:
Sisteme girişte hata vermesi, hesabın sıfırlanması, kimlik doğrulama işleminde sıkıntı çıkması, telefon numarası güncellemenin yapılmaması, fazla komisyon ücreti alınması, ön satıştaki fiyatların yanıltıcı olması, transfer işleminin uzun sürmesi, yavaş oluşu, yükselince satış işleminde sıkıntı çıkarmaları, düşünce de alım yaptırmamaları, müşteri temsilcilerinin yanlış yönlendirmesi sonucu işlemlerde zarar edilmesi, müşteri temsilcilerinin yatırım yaptıktan sonra ilgilenmemesi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir