Connect with us

Reel Sektör

25. EMITT FUARI 9-12 ŞUBAT 2022’DE…

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle; Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) iş ortaklığında 25.defa gerçekleşecek “Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı – EMITT” 9-12 Şubat 2022 tarihlerinde, İstanbul TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde kapılarını açmaya hazırlanıyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda düzenlenecek “Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı – EMITT” turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini;  yeni iş birliği sağlamaları amacıyla bir araya getirecek. Fuarda bu yıl bir ilke imza atılarak; sağlık turizmi alanında hizmet veren firmalar da ağırlanacak.

 Kemal Ülgen-Hyve Group Bölge Direktörü

Kemal Ülgen-Hyve Group Bölge Direktörü 

“SEYAHAT FIRSATLARINDAN YARARLANMAK İSTEYENLERİ MİSAFİR EDİYORUZ”
Dünyanın en büyük beş turizm fuarından birine ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Hyve Group Bölge Direktörü Kemal Ülgen, her yıl “45 bine yakın sektör profesyonelini” ve “dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen binlerce turisti” ağırladıklarını dile getirdi: “EMITT Turizm Fuarı 24 yıldır, Türkiye’de pek çok yeni tatil ve turizm destinasyonu oluşmasına ortam hazırlayan, Türkiye’de şehirlerin hatta köylerin markalaşmasına, yerli ve yabancı turistle buluşmasına ev sahipliği yapan turizm sektörünün dünyaya açılan en önemli kapısı. Covid-19 nedeniyle iki senelik aradan sonra 25. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda, iş birliklerimizi her zaman olduğundan daha kapsamlı ve güçlü bir şekilde hayata geçirmeyi ve hazırladığımız programla katılımcılarımız ve ziyaretçilerimizi en iyi şekilde ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Fuar kapsamında; sektör profesyonelleri bir araya getirilecek.

2021 BEKLENTİSİ 765 MİLYON DOLAR
2019 yılında Türkiye’ye sağlık turizmi için gelen 662 bin 087 turistten 1,07 milyar dolar gelir elde edilmiş ve en yüksek yıllık gelir kaydedilmişti. Sektör 2020’de Covid-19’dan olumsuz etkilense de 2021 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre belirgin bir toparlanma ve yükselişe işaret ediyor. Sağlık turizmi için yılın ilk 6 ayında gelen 218 bin 895 hastadan sağlanan turizm geliri 393,7 milyon dolara ulaştı. Yılın ikinci yarısında toparlanma hızlanırken; yıl sonunda 450 bin hastanın geleceği ve 765 milyon dolar gelir elde edileceği öngörülüyor.

2022’DE SAĞLIK TURİZMİ BÜYÜYECEK
Sağlık turizminde 2022’de büyümenin hızlanacağı düşünülüyor. Önümüzdeki yıl Türkiye turizminde genel hedefler gelen turist sayısının 21,8 milyondan 32 milyona çıkmasıyla turizm gelirlerinin 17 milyar dolardan 25 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Sağlık turizminde ise 600 bin hasta ve 750 milyon dolar gelir hedefleniyor.

Fuarla ilgili detaylı bilgi için: www.emittistanbul.com

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir