Connect with us

Kültür - Sanat

ZAİM GÜVENÇ: “YAŞADIKÇA SAHNEDE OLMAYI DİLİYORUM”

Sinema ve tiyatronun ardından müzikte de iddiasını sürdüren Sanatçı Zaim Güvenç, “Bir Oyuncu Şarkı Söylüyor” adlı gösterisinin kendisine “Türkiye’nin kültürünü, öykülerini ve şarkılarını aktarabilme şansı” ve “yeniden Anadolu seyircisiyle buluşma fırsatı” sunduğunu belirtti. Eğreti Gelin Ladik filminin vizyonundan bu tarafa sahneden hiç inmediğini kaydeden Güvenç, “Yaşadıkça da sahnelerde olmayı diliyorum.” dedi.

 

Zaim Güvenç: “Anadolu’yu gezerken; Eğreti Gelin Ladik filmimiz ve filmdeki rolümün olumlu katkılarıyla, sanırım Düttürü Dünya filmimizin etkisiyle seyirci beni bağrına bastı.”

Sanatçı Zaim Güvenç, “Bir Oyuncu Şarkı Söylüyor” adlı gösterisinin fikir ve ortaya çıkış aşamaları hakkında şunları söyledi: “Anadolu’yu gezerken; Eğreti Gelin Ladik filmimiz ve filmdeki rolümün olumlu katkılarıyla, sanırım Düttürü Dünya filmimizin etkisiyle seyirci beni bağrına bastı. Hatta bazı gazetelerde ‘Kemal Sunal’ın bize emaneti’ diye yazıldığını görünce bundan çok etkilendim. Tekrar tekrar buluşmalıyım seyircimle dedim kendi kendime.”

“ANADOLU SEYİRCİSİYLE BULUŞMA FIRSATI”
Ardından Gazeteci Faruk Bangir’le bir araya gelerek gösteriyi vücuda getirdiklerini açıklayan Güvenç, “Bu proje; ülkemizin güzel kültürünü, öykülerini ve şarkılarını aktarabilme şansı ve tekrar Anadolu seyircisiyle buluşma fırsatı sundu bana. O yüzden kıvançlıyım. Gösterimizi yeniliklerle süsleyerek sevenlerime sunmaya devam edeceğim.” dedi.

Zaim Güvenç-Oyuncu, şarkıcı

“OYUNCULUKLA BİRLİKTE ŞAN DERSLERİ”
Müziğe “Ankara Lisesi’nde öğrenciyken önemli müzik insanı Refik Saydam yönetimindeki koroda tenor olarak başladığını” ifade eden Güvenç, devamında şu bilgileri aktardı: “İlk ciddi müzik çalışmalarım bu noktadan hareketle başladı. Sonrasında üniversite yıllarında Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oyunculuk eğitimiyle birlikte şan dersleri de aldım. Bu yıllar altın yıllardır benim için çünkü inanılmaz değerli hocalarla çalışmak fırsatı buldum tiyatromda. Her biri sanatımızın tarihine ismini yazdırmış hocalardır. Sonraki yıllarda film müzikleri oluşturmak, şarkı sözü yazmak derken şimdi olduğum noktaya taşındım. Eğreti Gelin Ladik filmimizin vizyon aşamasından bu tarafa sahneden hiç inmedim. Yaşadıkça da sahnelerde olmayı diliyorum”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir