Connect with us

Finans & Ekonomi

KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE TARIMIN GELECEĞİ KONUŞULACAK…

Örtü altı tarım sektöründe dünyanın en büyük organizasyonu niteliğindeki “Growtech Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı’nın” 20’ncisi, 24-27 Kasım 2021 tarihinde gerçekleşecek. Antalya Anfaş Fuar Merkezi’ndeki etkinlikte  ‘Küresel İklim Değişikliği ve Tarımın Geleceği’ konusu masaya yatırılacak. Ayrıca sektörün en inovatif projeleri ödüllendirilecek.

Growtech 20’nci Uluslararası Tarım Fuarı’nda, 25 ülkeden 510 firma bir araya gelecek.  Sektörün büyümesine katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Growtech Fuar Direktörü Engin Er, organizasyon kapsamında Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği’yle (BAİB) “Alım Heyeti Programı” düzenleyeceklerini belirtti.

Engin Er-Growtech Fuar Direktörü

Engin Er-Growtech Fuar Direktörü

“ATSO GROWTECH TARIM İNOVASYON ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULACAK”
“Tarımsal üretime katma değer sağlayan” ve “sektörel farkındalık yaratan yenilikçi çalışmaları” desteklerini ifade eden Engin Er, konuya ilişkin şu bilgileri aktardı: “Ziyaretçilerimizin ilgiyle takip edeceği çok sayıda etkinlik organize ettik. Tarımsal üretime katma değer katan ve sektörel farkındalık yaratan yenilikçi çalışmaları destekliyoruz. Bu kapsamda 2008 yılından bu yana düzenlediğimiz ve son üç yıldır da Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile birlikte yaptığımız ‘ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödüllerimiz’ fuarın ikinci gününde 25 Kasım’da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. Aynı gün Akdeniz Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (Akdeniz TTO), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) işbirliğiyle bu yıl 5’incisi düzenlediği Bitki Islahı Proje Pazarı’na (BIPP), 3’ncü kez ev sahipliği yapacağız.”

TARIMIN ÖNCELİKLİ KONULARI KONUŞULACAK
Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) fuarın ilk günü 24 Kasım’da; Yüksel Tohum Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. S. Ahmet Bağcı ile TSÜAB ve ECOSA Başkanı Yıldıray Gencer’in katıldığı “Tohumu Uzmanından Dinleyin” konulu panelini gerçekleştirecek. Gübre Üreticileri İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (GUİD) Başkanı Metin Güneş’in 25 Kasım’da vereceği “AB Yeşil Mutabakatının Gübre Sektörüne Etkisi” başlıklı konferansta, sektörün ihtiyaç duyduğu dönüşüme dair tespitlerini ve ipuçlarını anlatacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Seda Özel, 26 Kasım’daki “Antalya’da Planlı, Kurallı, Kimlikli ve Sürdürülebilir Tarım için Çalışıyoruz” başlıklı konferansta Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına ilişkin bilgiler paylaşacak.

KÜRSEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ MERCEK ALTINA ALINACAK
Tarıma dair önemli konuları gündeme taşıyan fuarın üçüncü günündeki Growtech Tarım Sohbetleri’nde  “Küresel İklim Değişikliği ve Tarımın Geleceği” ele alınacak. Sera Konstrüksiyon, Donanımı ve Ekipman Üreticileri ve İhracatçılar Derneği (SERKONDER) Başkanı Halil Kozan, Basınçlı Sulama Sanayicileri Derneği (BASUSAD) Başkanı Rahmi Çakarız, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu’nun katılacak.

Growtech Uluslararası Tarım Fuarı’na katılmak isteyenler growtech.com.tr üzerinden 22 Kasım 2021 tarihine kadar online kayıt yaptırabilecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir