Connect with us

Finans & Ekonomi

“ABD’YLE SORUNLAR DİYALOG VE SAMİMİYETLE ÇÖZÜLEBİLİR”

Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, kurul üyeleri Fatih Ebiçlioğlu, İrem Oral Kayacık, Önder Sezgi ve Can Yücaoğlu ile Washington Temsilcisi Barış Ornarlı’dan oluşan TÜSİAD Heyeti, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) başkenti Washington’da ülkenin yürütme ve yasama yetkileriyle görüşmeler gerçekleştirdi. İki ülke arasındaki mevcut sorunların “karşılıklı güvensizlikten kaynaklandığını” ifade eden Kaslowski, bunların “diyalogla ve samimi yaklaşımlarla” çözülebileceğini söyledi.

 

TÜSİAD Yönetim Kurulu heyeti Washington’da Beyaz Saray, ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Ticaret Bakanlığı ve ABD Ticaret Temsilciliği yetkilileriyle görüştü. Kongre’de temaslarda bulunan heyet, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan’la da bir araya geldi. 15-16 Kasım 2021 tarihindeki görüşme trafiğinde Türkiye-ABD arasındaki problemlerin çözüm yolları konuşuldu.

Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, kurul üyeleri Fatih Ebiçlioğlu, İrem Oral Kayacık, Önder Sezgi ve Can Yücaoğlu ile Washington Temsilcisi Barış Ornarlı’dan oluşan TÜSİAD Heyeti, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) başkenti Washington’da ülkenin yürütme ve yasama yetkileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

KORUMACI TEDBİRLER VURGUSU…
TÜSİAD heyeti “ekonomik ilişkilerdeki fırsatların ele alındığı” ABD Ticaret Bakanlığı ve ABD Ticaret Temsilciliği temaslarında, bazı korumacı tedbirlerin kaldırılmasıyla Türkiye-ABD ticaret hacminin artacağına dikkat çekti.

“YENİ BİR ANLAYIŞLA GELECEĞİ İNŞA RAPORU” ANLATILDI…
Düşünce kuruluşu uzmanlarıyla buluşan Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, kurul üyeleri Fatih Ebiçlioğlu, İrem Oral Kayacık, Önder Sezgi ve Can Yücaoğlu ile Washington Temsilcisi Barış Ornarlı’dan oluşan TÜSİAD Heyeti; Brookings Enstitüsü’ndeki yuvarlak masa toplantısında TÜSİAD tarafından geçen ay yayınlanan “Yeni Bir Anlayışla Geleceği İnşa Raporu” hakkında bilgiler paylaştı.

Simone Kaslowski-TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

“KURUMSAL İLİŞKİLER YENİDEN GÜÇLENDİRİLMELİ”
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, ABD’deki ziyaretlere ilişkin şunları söyledi: “Türk Amerikan ilişkilerindeki sorunların giderilmesi her iki ülkenin ulusal çıkarları açısından son derece önemlidir. İlişkilere ortak ilke ve değerlere dayalı, uzun vadeli stratejik bir bakış açısıyla yeniden odaklanılması, kurumsal ilişkilerin yeniden güçlendirilmesi gerekiyor. İlişkilerdeki karşılıklı güvensizlikten kaynaklı sorunlar ancak diyalog yoluyla, samimi ve çözüm odaklı bir yaklaşımla giderilebilir.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir