Connect with us

Reel Sektör

VODAFONE’DAN EKO-SIM KARTLA PLASTİK TASARRUFU…

Vodafone’un çevresel sürdürülebilirlik alanında faaliyetleri sürüyor. Şirket; aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 15 ülkede geri dönüştürülmüş plastikten üretilen yeni Eko-SIM kartları müşterilerine sunarak her yıl saf plastik üretiminde 320 ton tasarruf, karbon salımında ise 1.280 ton azalma hedefliyor.

Sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında geçtiğimiz yıl dünya genelinde yarı boyutlu SIM kartı kullanıma sunan Vodafone, geri dönüştürülmüş plastikten üretilen yeni Eko-SIM kartlarını tanıttı. Aralık’tan itibaren Türkiye’de kullanılması planlanan Eko-SIM kartlar mevcut SIM’lerin değiştirilmesiyle yaygınlaşacak.

Meltem Bakiler Şahin-Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı

Meltem Bakiler Şahin-Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı

“İŞLENMEMİŞ PLASTİK İHTİYACINI ORTADAN KALDIRACAĞIZ”
Vodafone’un 2014 yılında yarı boyutlu SIM kartlara geçerek plastik kullanımı azalttığını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, plastik ihtiyacını tamamen ortadan kaldırmaya yönelik çalıştıklarını ifade etti: “Vodafone olarak faaliyetlerimizin çevresel etkilerini azaltmaya yönelik sürdürülebilir proje ve programlar hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, plastik SIM tedariki ihtiyacını da tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bir SIM kart çok küçük görünse de büyük bir atık geri dönüşümü potansiyeli yaratıyor. Bu farkındalıkla, 2014’te yarı boyutlu SIM kartlara geçiş yapmış ve müşterilerimizin plastik kullanım miktarını azaltmıştık. Önümüzdeki dönemde ise geri dönüştürülmüş plastikten üretilen Eko-SIM kartlar sayesinde işlenmemiş plastik ihtiyacını ortadan kaldırarak yeni plastik üretimi kaynaklı karbon emisyonundan tasarruf edeceğiz. Eko-SIM karta geçişle birlikte işlenmemiş plastik tüketimini dünya genelinde 320 ton azaltacağız. Bu da 12 konteyner dolusu plastik tasarrufu anlamına geliyor.”

TEK KULLANIMLIK ÜRÜNLER ORTADAN KALKTI
2020 yılı itibarıyla dünya genelinde mağaza ve ofislerinde gereksiz plastik ve tek kullanımlık ürün kullanımına son veren Vodafone; tek kullanımlık plastik poşet kullanımını da kaldırdı. Şirket, plastik içerikli pazarlama veya promosyon malzemelerinin kullanımını da kısıtlayarak bunların yerine düşük çevresel etkiye sahip alternatifleri devreye aldı.

PLASTİK YERİNE KAĞIT BARDAK
Vodafone, Türkiye’de de tüm ofis binalarında hayata geçirdiği “plastiksiz ofis” uygulamasıyla yılda ortalama 6 milyon çeşitli kullan-at plastik ürün kullanımına son verdi. “Yeşili Seven Kırmızı” hareketiyle birlikte başlayan bu uygulamalarla; ofislerde plastik bardak yerine kâğıt bardak, plastik şişe yerine cam şişe, naylon poşet yerine doğa dostu ambalaj kullanılıyor. Yemekhanelerde porselen, cam gibi doğa dostu ve geri dönüşümlü ürünler tercih edilirken; kafelerde geri dönüşümlü bardaklarda içecek satışı yapılıyor ve çalışanların doğa dostu ürünler kullanması teşvik ediliyor. Şirketin içinde bulunan markette ise cam şişede su satışı yapılırken, naylon poşet yerine doğa dostu ambalajlar kullanılıyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir