Connect with us

Türkiye Gündemi

5G İLE İLK ONLINE AMELİYAT…

Türk Telekom, 5G altyapısına entegre ettiği yeni nesil yerli ve milli interaktif platformu aracılığıyla farklı illerdeki Türk cerrahları aynı ameliyathanede buluşturdu. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Lütfi Tunç ve ekibi Türkiye’de bir ilke imza atarak 5G bağlantılı akıllı gözlük yardımıyla Ankara Acıbadem Hastanesi’nde online prostat ameliyatı gerçekleştirdi.

Dijital dönüşüm faaliyetlerine hız kazandıran Türk Telekom; prostat ameliyatının 5G yöntemiyle online ve uzaktan gerçekleşmesini sağladı. Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, işlemi yapan cerrahın kullandığı 5G bağlantılı akıllı gözlük sayesinde; çok düşük gecikmeli ve yüksek kaliteli görüntü aktarımı sağlanan “interaktif ameliyatla” telekomünikasyon ve sağlık sektöründe dijitalleşme adına önemli bir çalışmanın tarihe geçtiğini vurguladı.

Prof. Dr. Lütfi Tunç-Üroloji Uzmanı

Prof. Dr. Lütfi Tunç-Üroloji Uzmanı

“CERRAHİ EĞİTİME KATKI SAĞLAYACAK”
5G’nin cerrahi eğitime sağlayacağı katkıya dikkat çeken Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Lütfi Tunç, gecikmesiz görüntü ve ses aktarımının ameliyatları kolaylaştıracağını söyledi: “Türk Telekom’un sağladığı yeni nesil 5G ileri teknoloji altyapısı sayesinde, gecikmesiz görüntü aktarımıyla mesafeleri aradan kaldırdık ve sağlık alanında çok önemli bir çalışmayı başarılı bir şekilde tamamladık. Bu teknolojiyi kullanmak cerrahi eğitime çok büyük katkı sağlayacak. Gecikmesiz görüntü ve ses aktarımı sayesinde cerrahlar operasyonları daha iyi takip edip, interaktif bilgi paylaşımı yapabilecekler.”

Yusuf Kıraç-Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı

Yusuf Kıraç-Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı

“5G’YE ENTEGRE EDİLDİ”
Operasyonda; yeni nesil yayıncılık çözümleri sunan yerli firma Mediatriple’ın, yerli ve milli geliştirdiği interaktif platformun Türk Telekom’un 5G altyapısına entegre edilerek kullanıldığı bilgisini veren Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, “Çevrim içi uzaktan ameliyatta, 5G üzerinden çalışan interaktif platform ve akıllı gözlükler kullanıldı. İşlemi gerçekleştiren cerrahın kullandığı 5G bağlantılı akıllı gözlük sayesinde çok düşük gecikmeli ve yüksek kaliteli görüntü aktarımı sağlanarak, farklı şehirlerdeki doktorların operasyonu anlık takip ettikleri ve görüşlerini belirttikleri bir ameliyat gerçekleştirildi.” dedi.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir