Connect with us

Eğitim

EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE DEĞİŞİM…

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) ve British Council arasında, Birleşik Krallık ve Türkiye’deki yükseköğretim kalite güvencesi alanında iş birliğine dayalı stratejik ortaklık kurulmasını amaçlayan mutabakat beyanı 20 Ekim 2021’de imzalandı. Beyan, iki kurumun yükseköğretimde kalite güvencesi alanında uzmanlık paylaşımı, iyi uygulamaların yaygınlaştırılması ve projelerde ortaklaşa çalışmalarının yanı sıra; araştırma, eğitim ve uzmanlık paylaşımı sağlamak adına faaliyetler yürütmelerini hedefliyor.

Yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleriyle idari hizmetlerinin kalite düzeylerine ilişkin ulusal ve uluslararası kalite standartlarına göre değerlendirmeler yapan, iç ve dış kalite güvencesi, akreditasyon süreçleri ve bağımsız dış değerlendirme kurumlarının yetkilendirilmesi süreçlerini yürüten Yükseköğretim Kalite Kurulu ve Birleşik Krallık’ın eğitim fırsatları ve kültürel ilişkilerden sorumlu uluslararası kuruluşu British Council arasında yapılan bu iki yıllık anlaşma; kurumlara ortak yarar sağlayan diğer faaliyet alanlarında ortak çalışmaları da kapsıyor.

Prof. Dr. Muzaffer Elmas-Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı

Prof. Dr. Muzaffer Elmas-Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı

“DEĞİŞİM EĞİTİMİ DE ETKLEDİ”
Dünyadaki hızlı değişimin eğitim alanında da etkili olduğunu ifade eden Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversitelerdeki öğrenme merkezlerinin sayısını artırmak istediklerini söyledi: “Üniversitelerdeki öğretme ve öğrenme mükemmeliyet merkezlerinin sayısını artırmak istiyoruz. Bu kapsamda binden fazla akademisyenimize özellikle eğitim ve öğretimde değişim konularında eğitimler vereceğiz. British Council ile yaptığımız bu iş birliğinin çıktılarını da bu kurumlarımıza yaymayı hedefliyoruz. Mikroyeterlilikler, dünyada yaşanan değişimin doğrudan etkileri sonucunda artık büyük önem kazanmış durumda. Eskiden üniversiteler dışında yeterlilik veren çok fazla kurum bulunmazken, yakın zamanda bu durum tamamen değişti ve bu yeterliliklerin kalite güvencesi de önem kazandı.”

Cherry Gough-British Council Ülke Direktörü

Cherry Gough-British Council Ülke Direktörü

“HER İKİ ÜLKEYE DE FAYDA SAĞLAYAN BİR İLİŞKİ”
British Council’in İngiltere ve diğer ülkeler arasında eğitim, İngilizce, sanat ve kültür alanlarında uzun vadeli ilişkiler kurmayı amaçladığına dikkat çeken British Council Ülke Direktörü Cherry Gough, anlaşmaya ilişkin memnuniyetini vurguladı: “Yükseköğretim Kalite Kurulu’yla ortaklığımız, kalite güvencesi, öğretim gibi yüksek kaliteli, başarılı yükseköğretim sistemlerinin oluşturulması için gerekli alanlarda uzmanlık ve iyi uygulama alışverişi yoluyla her iki ülkeye de fayda sağlayan bir ilişkinin harika bir örneği olmuştur. 2018’de İngilizce kalite güvencesine yönelik ortak bir projeyle başlayarak, iş birliğimizi İngilizcenin ötesinde, öğretimde mükemmellik ve akreditasyon gibi kilit alanlarda geliştirdik. İki kurum arasında devam eden bu yakın ilişkinin, şimdi Birleşik Krallık ve Yükseköğretim Kalite Kurulu arasında daha güçlü ilişkilere, daha fazla katılıma ve daha da yakın iş birliğine yol açacak bir Mutabakat Beyanında yer almasından memnunum.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir