Connect with us

Reel Sektör

14. ULUSLARARASI BİLGİ GÜVENLİĞİ KONFERANSI 2-3 ARALIK’TA…

Bilgi Güvenliği Derneği tarafından T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayelerinde; Gazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 14. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (ISC TURKEY) 2-3 Aralık 2021’de Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde yapılacak. Bu yıl “Sağlık Sektöründe Siber Güvenlik” temasıyla gerçekleşecek konferansla; bilgi güvenliği ve kriptoloji kavramlarıyla ilgili mevcut bilgilere katkı sağlamanın yanı sıra; kurumlar ve sektör arasındaki iş birliğinin artması amaçlanıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Savunma Sanayii Başkanlığı desteğiyle organize edilen Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı; 2007 yılından beri Türkiye’nin bu alanlardaki bilimsel ve sektörel çalışmaların paylaşılmasını, üniversite-kamu-endüstri iş birliğinin geliştirilmesini, kamunun bilgilendirilmesini ve tüm bilim insanları, araştırmacılar ve sektörel uygulayıcılar arasında bilgi alışverişini sağlıyor.

SİBER GÜVENLİK KONUŞULACAK
Günümüzde her türlü bilgi ve işlemin elektronik ortama taşınması ve kritik altyapılarda da çoğunlukla internet uygulamalarının kullanılmasıyla birlikte güvenlik ihlalleri hızla artıyor. Makinalar arası iletişim (M2M), Nesnelerin İnterneti (IoT), Yapay Zekâ, Blok Zincir Teknolojisi ve Kuantum Sonrası Kriptoloji uygulamalarının yaygınlaşması kurumlar ve bireyleri siber tehditle karşı karşıya bırakıyor. Konferans boyunca siber güvenlik ve siber tehdit hakkında güncel konular konuşulacak.

ARAŞTIRMACILARIN SUNACAKLARI BİLGİLER BİLDİRİLER KİTABINDA YER ALACAK
Konferans süresince; paneller, eğitimler ve davetli konuşmacıların görüşlerini belirteceği özel konulara ek, araştırmacıların sunacağı bildiriler paylaşılacak. Uluslararası nitelikte akademik sözlü ve yazılı bildiriler; Institute of Electrical and Electronics Engineers’ın (IEEE) tanıdığı bu konferansa ait bildiriler kitabında yayımlanması adına konferans düzenleme kuruluna iletilecek. Uygun bulunanlar sözlü veya poster sunumu için seçilerek basılacak.

Ayrıntılı bilgi için: https://www.iscturkey.org 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir