Connect with us

Finans & Ekonomi

TÜGİAD ULUSLARARASI ETKİNLİĞİYLE FARK OLUŞTURUYOR…

35’inci yılını kutlayan TÜGİAD’in Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, derneğin Uluslararası İlişkiler Komisyonu toplantısında, “ Türkiye’nin uluslararası temsilcilikleri olan tek STK’sıyız. Uluslararası alanda 13 temsilciliğimiz var. Selanik, New York, Rusya, Kanada Toronto, Kanada Vancouver, Brüksel, İtalya, Bükreş Londra, Katarve İrlanda’nın ardından, en son Kırgızistan’da temsilcilik açtık. Kazakistan temsilcilimizin açılışını önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” dedi.

 

Türkiye genelindeki 800’den fazla üyesiyle 60’tan fazla sektörü temsil eden ve yıllık 50 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip olan Türkiye Genç İş insanları Derneği’nin (TÜGİAD) Uluslararası İlişkiler Komisyonu, yaz döneminin ardından ilk toplantısını Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel ve komisyon üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

“35’İNCİ YILIN GURURU VE ONURUNU YAŞIYORUZ”
Komisyon Başkanı Melike Bocan Atçeken’ın açılış konuşmasının ardından söz alan TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, “Türkiye’nin ilk ulusal ve tek uluslararası genç iş insanları derneği TÜGİAD’ın Başkanı olarak” 35’inci yılın gururunu ve onurunu birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Nilüfer Çevikel- TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı 

“TÜRKİYE’NİN ULUSLARARASI TEMSİLCİLİĞİ OLAN TEK STK’SIYIZ”
“TÜGİAD olarak reel sektöre destek için yürüttüğümüz projelerin yanı sıra, uluslararası çalışmalarımız kapsamında, Avrupa Genç İşadamları Konfederasyonu (YES for Europe) İcra Kurulu Üyeliği ve Avrupa Birliği Genç Girişimciler Organizasyonu (JEUNE) Başkan Yardımcılığı görevlerimizi yürütürken G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda da Türkiye’yi temsil etmekteyiz.” diyen Çevikel, Türkiye’nin uluslararası temsilcilikleri bulunan tek STK’sı olduklarının altını çizerek şunları dile getirdi: “Uluslararası alanda 13 temsilciliğimiz var. Selanik, New York, Rusya, Kanada Toronto, Kanada Vancouver, Brüksel, İtalya, Bükreş Londra, Katarve İrlanda’nın ardından, en son Kırgızistan’da temsilcilik açtık. Kazakistan temsilcilimizin açılışını önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Hedefimizde bu dönem tamamlayabilirsek Afrika var.”

“EN SON G20 ZİRVESİ’NDE TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETTİK”
Çevikel, en son 5 Ekim’de Milano’da gerçekleştirilen G20 Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil ettiklerine dikkat çekti: “Zirvede; büyüme için inovasyon, global tedarik zincirindeki sorunlar ve kadınların liderlik görevleri gibi konular ele alındı. Derneğimiz son zamandaki kadın üye sayısını arttırması ile dünyada G20 YeaGencGirisimciler İttifakı’nda üçüncü sırada yer aldı.”

YAPIMCI MUSTAFA USLU’YA, TOPLUMSAL FARKINDALIK ÖDÜLÜ…
Derneğin yeni üyelerinin plaketlerini aldığı etkinlikte, Ayla ve Naim gibi son dönemde ses getiren filmlerin yapımcısı Mustafa Uslu’ya “tarihimizdeki önemli olayların ve kişilerin toplumsal belleğimizde yeniden yer edinmesini sağlayan çalışmalarından ötürü” Nilüfer Çevikel tarafından Toplumsal Farkındalık Ödülü takdim edildi.

Uluslararası İlişkiler Komisyonu Toplantısı, yemeğin ardından TÜGİAD’ın 35’inci kuruluş yıldönümü için pasta kesilmesiyle sona erdi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir