Connect with us

Kültür - Sanat

4. ULUSLARARASI BİLKENT SANAT FESTİVALİ 13-20 EKİM’DE…

4. Uluslararası Bilkent Sanat Festivali için geri sayım başladı. 13-20 Ekim 2021 tarihleri arasında yerli ve yabancı 35 resim ve heykel sanatçının katılımıyla Bilkent Center Sanat Sokağı’nda düzenlenecek festivalde resimden müziğe, dans gösterilerinden workshoplara kadar birçok etkinlik düzenlenecek.

Bu yıl “Sanata Evet” mottosuyla hayata geçen 4. Uluslararası Bilkent Sanat Festival sekiz gün boyunca dünyanın farklı ülkelerinden sanatçıların yanı sıra Türkiye’den de pek çok sanatçıya ev sahipliği yapacak.

Festivale ilişkin şunlar dile getirildi:

 Rahmi Çöğendez-Festival Başkanı

Rahmi Çöğendez-Festival Başkanı

“BİRÇOK SANAT DALINA AİT ESERLER YER ALACAK”
Festival Başkanı Rahmi Çöğendez: “Başkentimize 4. kez Uluslararası Bilkent Sanat Festivali’ni getirmenin mutluluğu içindeyiz, 2017 yılında ‘Bilkent Sanat Festivali’ ismiyle başlayan yolculuğumuz, dördüncü senesinde ‘Uluslararası Bilkent Sanat Festivali’ olarak devam ediyor. Sanatseverlerin desteği ve ilgisiyle büyüyen festival, dünyaca tanınma yolunda ilerliyor. Festival boyunca; canlı performanslar, atölye çalışmaları, dans ve tiyatro gösterilerinin yanı sıra canlı müzik dinletileri de ziyaretçilerle buluşacak. Festivale katılan sanatçılar ve ziyaretçilerle birlikte evrensel bir harmoni içerisinde birçok sanat dalına dair çeşitli eserleri görme ve inceleme imkanımız olacak. Kültürlerarası iletişimdeki en önemli unsurlardan olan sanat, Uluslararası Bilkent Sanat Festivaliyle farklı ülkelerin sanat eserlerini de yerinde görme olanağı tanıyacak.”

Deniz Bozan-Tepe Emlak Yatırım A.Ş. Genel Müdürü

Deniz Bozan-Tepe Emlak Yatırım A.Ş. Genel Müdürü

“ODAĞIMIZ: İNSANA VE ÇEVREYE SAYGI”
Tepe Emlak Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Deniz Bozan: “Bu sene 25’inci yılını kutlayan Tepe Emlak Yatırım’ın varlıkları arasında yer alan Bilkent Center’la birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz. Ankara’nın ilk alışveriş merkezlerinden biri olan ve sanatı odağına alan Bilkent Center’da düzenlenen ve heyecanla beklenen sanat festivalimizle birçok sanatçıya ev sahipliği yapacağız. Dünyanın en önemli pazarlama ve iletişim ödüllerinden Marcom Ödülleri’nde Özel Etkinlik kategorisinde Platinum ödülünü kazandığımız ve bu sene 4’üncüsünü gerçekleştirme gururunu yaşadığımız Uluslararası Bilkent Sanat Festivali’yle yine hizmet kalitesini en üst seviyede tutma bilinciyle, insana ve çevreye gösterdiğimiz saygı odağında ziyaretçilerimize keyifli anlar yaşatmayı hedefliyoruz.”

Festivale katılacak sanatçılar: Ali Rıza Kanaç, Aleksandr Uglov, Anna Medvedeva, Arda Doğan, Azizbek Süleymanov, Baha Börü, Behruz Kuul, Bolotbek Mambetov, Cengiz Çeliker, Cüneyt Süer, Cüneyt Şenyavaş, Çoban Şenyavaş, David Sanaia, Derya Yıldız, Efgan Beyaz, Giorgi Melikidze, Gür Dalkıran, Hamdi Eser, Hikmet Çetinkaya, Irina Uglova, Murat Arslan, Mustafa Demirpençe, Müjgan Özkaya Yılmaz, Orhan Cebrailoğlu, Orhan Gürel, Pervin Karslı, Sait Günel, Serhat Diker, Sergey Rybak, Spyros Georgas, Şahnaz Agayeva, Şükran İstanbullu, Tamer Levent, Umut Mambetova, Olga Stareva, Yuliya Ergene, Yusuf Tarım

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir