Connect with us

Yaşam

SİTİ KDİ: “YABANCILARIN TÜRK ŞARKILARI SESLENDİRMESİ ÇOK ZOR”

Endonezya’lı MTV ödüllü ünlü şarkıcı Siti Kdi Türkiye’de yürüttüğü müzik çalışmalarını sürdürüyor. “Umut Bitti” adlı şarkısına çektiği bir video kliple adından söz ettiren Kdi, Türkiye’deki kadınların kendilerine ait nağme karakteristikleri olduğunu söyledi.

“MTV Award Winner as Best Dangdut Singer Perfomance” birincisi ünlü sanatçı Siti Kdi, Türkiye’deki kadın şarkıcıların güçlü, geniş ve kalın sese sahip olduğunu belirtti.

“TÜRKİYE İKİNCİ EVİM”
Kdi, Türkiye’yi ikinci evi gibi gördüğünü ifade etti: “Türkiye, etnik çeşitliliği, mistik ve modern atmosferiyle inanılmaz doğal güzellikleri olan bir ülke. Farklı kültürlere son derece değer veren ve beni yabancı hissettirmeyen nazik Türk dostlarıma çok teşekkür ederim. Burası kendimi çok rahat ve huzurlu hissettiği ikinci evim. Bu nedenle Türk Müziğini Endonezya’ya ve Endonezya Müziğini de Türkiye’ye tanıtmakla ilgilendim.”

“KADIN ŞARKICILARIN SESİ ÇOK GÜÇLÜ”
Türk kadın şarkıcıların güçlü ve karakteristik seslerine dikkat çeken Kdi, “Türk şarkıcılar; özellikle kadınların güçlü, geniş ve kalın ses rengi olması dışında kendi nağme karakteristikleri var, dolayısıyla bir yabancı şarkıcının aynı başarıyla Türk eserleri seslendirmesi biraz zor. Dangdut Müzik de benzer şekilde karakteristik nağmeler içermektedir.” dedi.

Siti Kdi, "MTV Award Winner as Best Dangdut Singer Perfomance" birincisi seçilmişti.

                   Siti Kdi, “MTV Award Winner as Best Dangdut Singer Perfomance” birincisi seçilmişti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir