Connect with us

Reel Sektör

ZORLU HOLDİNG’DE YATIRIM ALAN KURUM İÇİ PARLAK FİKİRLER…

Zorlu Holding’in sürdürülebilirlik vizyonu Akıllı Hayat 2030 stratejisi doğrultusunda hayata geçirdiği çalışanların yaratıcılığını ve girişimci fikirlerini destekleyen girişimcilik programı Parlak Bi’Fikir’in ikinci döngüsünde “Be Right Back”, “Geliverio” ve “Ne Ekersen” girişimleri yatırım almaya hak kazandı. 

Zorlu Holding’in kurum içi girişimcilik programı Parlak’Fikir’in sekiz aylık maratonu bitiren takımlar, girişim yolculuklarına Zorlu Holding’in yüzde 25 ortaklığında birer start-up olarak devam edecek. Ortaklık kapsamında Zorlu Holding’den hukuk, muhasebe, insan kaynakları, finans, iletişim alanlarında destek alacaklar. İki aşamalı planlanan yatırımın ilk aşamasında her bir takıma 500 bin TL verilecek.

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt şunları dile getirdi:

Ömer Yüngül-Zorlu Holding CEO’su

Ömer Yüngül-Zorlu Holding CEO’su

“TEKNOLOJİ ODAKLI ÇÖZÜM ÜRETMENİN GÜCÜNE İNANIYORUZ”
Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül: “İnovasyon ve teknoloji odaklı çözümler üretmenin gücüne inanıyoruz. Sorumlu yatırım holdingi olma yolunda, sürdürülebilirlik hedeflerimizle hareket ederken; radikal dönüşümlere ayak uyduran dinamik bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz. Ortak akıldan, kolektif çalışma prensiplerinden beslenen, esneklik ilkeleriyle uyum kapasitesi yüksek bir kurum kültürünü güçlendirmek adına zemin açmaya devam edeceğiz. Yatırım yaptığımız kurumumuzdan çıkan yeni girişimler, direkt sektörlerimizle ilintili olmayabiliyor. Bunu da grubumuz adına yeni iş alanlarını tecrübe etmemizi kolaylaştıran; aynı zamanda toplumsal, çevresel sorunlara yanıt veren etki yatırımcılığı bakış açısıyla da değerlendiriyoruz. Yatırım portföyümüzde her geçen gün bu yaklaşıma paralel gelişiyor.”

Metin Salt-Vestel Ventures Genel Müdürü

Metin Salt-Vestel Ventures Genel Müdürü

“START-UP GİBİ DAVRANMAYI ÖĞRENİYORUZ”
Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt: “Kurum içi girişimcilikle start-up modelini Zorlu Holding içerisine taşımaya başladık. Kurumsal reflekslerimizden sıyrılarak, sürekli inovasyon düşüncesiyle hareket ederek ve girişimci bakış açısını içselleştirerek bir start-up gibi davranmayı öğreniyoruz. Bunun büyük kurumsal yapılar için kolay olmadığının farkındayız; ama bu dönüşümü tüm Zorlu Grubu’na yaydığımızda nasıl bir dinamizm yaratabileceğimizi de Vestel Ventures’ta edindiğimiz tecrübeler sayesinde biliyoruz. İlk döngü bu açıdan hepimiz için bir öğrenme süreciydi ve bunu ikinci döngüyle bir üst seviyeye taşıdık. Sadece yatırım alan takım üyesi arkadaşlarımızın değil, süreçte mentorluk veren, jüri üyesi olarak katkı sunan yöneticilerimizin; projenin yönetiminde aktif rol oynayan çalışma arkadaşlarımızın da girişimcilik ve inovasyon kasları güçlendi. İlk iki döngü bizim için bir ısınma süreciydi; bundan sonraki döngünün ise kurum içi girişimcilikte bizim için bir hızlandırıcı rol üstleneceğine inanıyorum.”

YATIRIM ALAN GİRİŞİMLER:
Onur Can Kılıç, Pelin Kumcular ve Yarkın Yetkin’in projesi Be Right Back (BRB); yeterli donanıma sahip olmayan oyuncuların, yüksek performans ve kapasite gerektiren oyunları oynayabilecekleri güçlü bilgisayarları internet üzerinden kullanabilmesini sağlamayı amaçlıyor. Adnan İnce ve Ulaş Çavuş Geliverio’yla, kargo şirketlerine kolay gönderi deneyimi sağlarken işletmelere dinamik fiyatlama ve hızlı teslimatla en uygun kargo alternatiflerini sunan bir yazılım uygulaması tasarladı. Emre Taşkıran ve Gökay Sert Ne Ekersen’le çiftçilerin hasat, makine ve birçok teknoloji hizmeti almasını kolaylaştıran tarım platformu geliştirdi. Elektronik ürünlerin servis ihtiyaçlarını uzaktan çözmeye yönelik bir platform geliştiren Selffix takımı ise Vestel yöneticilerinin destekleriyle iç proje olarak çalışmalarını sürdürecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir