Connect with us

Türkiye Gündemi

İKLİM KRİZİNE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ZEROBUILD TÜRKİYE’21’DE…

İklim değişikliği nedeniyle artan doğal afetlere karşı çözüm arayışı sürüyor. 22-26 Eylül 2021 tarihlerinde online düzenlenecek ZeroBuild Türkiye’21’de Sıfır Enerji Binalar Forumu’nda; ekonomi, enerji tasarrufu ve çevre için kaçınılmaz olacak “sıfır enerji” binalara dönüşüm tüm boyutlarıyla ele alınacak.

“Hemen Şimdi Harekete Geç!” sloganıyla gerçekleşecek ZeroBuild Türkiye’21 Sıfır Enerji Binalar Forumu, 35 ülkeden 110 fikir önderinin katılımıyla, her biri Birleşmiş Milletler’in 2030 yılı için belirlediği “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları”na referans verilecek 30 oturumdan oluşacak. Forumda, enerji verimliliğinde ve emisyon salınımının azaltılmasında önemli rol üstlenen sıfır enerji binaların farklı iklim koşullarındaki uygulama örneklerine yer verilecek.

Yasemin Somuncu-ZeroBuild Türkiye'21 Genel Sekreteri

Yasemin Somuncu-ZeroBuild Türkiye’21 Genel Sekreteri

“TÜM PAYDAŞLAR İÇİN BİR YOL HARİTASI SUNACAĞIZ”
Dünyadan örneklerin paylaşımıyla tüm paydaşlar için bir yol haritası sunacaklarını belirten ZeroBuild Türkiye’21 Genel Sekreteri Yasemin Somuncu, “Türkiye’nin sahip olduğu mimarlık-mühendislik bilgisi ve üretim-sanayi-finans-hukuk kabiliyetleriyle sıfır enerji binalara ulaşmanın aslında hiç de zor olmadığını bu yıl tekrar vurgulayacağız.” dedi.

SIFIR ENERJİ BİNALAR MASAYA YATIRILIYOR
Forumda; Sürdürülebilir Ekonomi ve Finans Araştırmaları Derneği Direktörü Bengisu Özenç, Türkiye’yi de yakından ilgilendiren yeni bir uluslararası ticaret sistemi ve iş bölümü kurgulayan Avrupa Yeşil Mutabakatı, “AB Standartlarına Uyum, Yeşil Mutabakat, Türkiye’ye ve İstihdama Etkileri”ni anlatacak. Metosfer, İklim Uzmanı ve Meteorolojist Dr. Levent Yalçın, “Sıfır Enerji Binaların İnşasından İşletmesine Meteoroloji ve İklim İlişkisi” oturumunda Sıfır enerji binaların tasarımı ve işletimi süreçlerinde iklimsel ve meteorolojik veriden yararlanmanın öneminden söz edecek. Botmore Teknoloji’nin İcra Kurulu Başkanı Aydın Özçekiç ise mimarların, mühendislerin ve tasarımcıların ortak bir yazılım platformu aracılığıyla iletişim kurmaları, tasarım ve inşaat sürecinin tüm aşamalarında enerji performansını analiz etmeleri ve binalarda enerji verimliliğini artırmaya yönelik kararlar almaları için yöntemlerin geliştirilmesinde kilit bir oynayan BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) uygulamasını İngiltere örnekleriyle “Sıfır Enerji Binalarda BIM Tabanlı Tasarım Uygulamaları” başlıklı konuşmada sunacak.

Yüksek düzey konfor ve düşük enerji talebiyle tasarlanan "Pasif Ev" örneği.

Yüksek düzey konfor ve düşük enerji talebiyle tasarlanan “Pasif Ev” örneği.

DÜNYADAN ÖRNEKLER YER ALACAK
Yüksek düzey konfor ve düşük enerji talebiyle tasarlanan “Pasif Ev” binaların sertifikasyon süreçleri ve esaslarını; Hellenik Pasiv Ev Enstütüsü (HPHI) kurucusu ve başkanı, pasif ev tasarımı eğitiminde eğitmen Stefanos Pallantsaz “Pasif Ev Bina Sertifikasyonu ve Komponent Sertifikasyonu” konulu oturumda ele alacak. Herhangi bir enerji verimliliği çalışmasının sonuçlarını doğru bir şekilde yönetmek için gerekli ölçme ve değerlendirmenin önemini, enerji verimliliği proje ve programlarının tasarımı, finansmanı, uygulanması ve izlenmesinde deneyimli firmalardan Econoler’in Başkanı Pierre Langlois, “Enerji Performansı Taahhüdünde Ölçme ve Doğrulamanın Temel Rolü” başlığı altında paylaşacak. İspanya’da enerji verimliliği yatırımları ve enerji hizmet şirketleri projelerinin artırılması, iyileştirilmesi konularında çalışan Javier Martinez Belotto, İspanya örneğinden yola çıkarak enerji verimliliği projelerini artıracak yeni finansal mekanizmaların keşfedilmesinde yol gösterici nitelikte bilgileri, “Enerji Performans Sözleşmelerinin Kontratsal ve Finansal Boyutları” başlıklı konuşmasında aktaracak. Mimar Paula Baptista’nın konuşmacı olduğu “Almanya’daki Çok Katlı Konut Binalarında Enerji Performansı İyileştirmeleri için Stratejiler” başlığında Almanya’da binalarda yenilenebilir enerji çözümlerini içeren çerçeve stratejilerinin entegrasyonuyla enerji verimliliğinde yaşanan iyileşmeler değerlendirilecek.

Foruma ücretsiz kayıt için: www.turkiye.zerobuild.org

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir