Connect with us

Reel Sektör

ORKA BANYO’DAN YÜZDE 40 CİRO ARTIŞI…

Banyo mobilyası sektöründe öncü firmalardan ORKA Banyo, pandemi döneminde üretim gücünü artırdı. Yıllık 750 bin modül banyo mobilyası üreten marka; depo, lojistik, makine ve üretim parkurlarına 45 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi.

2021 yılında 185 milyon TL’lik ciroyla yüzde 48 büyüme hedefleyen ORKA Banyo, gelecek 5 yılda cirosunu 5 kat artırarak 500 milyon TL’ye çıkarmayı planlıyor.

Ömer Yılmaz-ORKA Banyo Yönetim Kurulu Başkanı

Ömer Yılmaz-ORKA Banyo Yönetim Kurulu Başkanı

“ÜRETİM GÜCÜ OLAN FİRMALAR SALGINDA BÜYÜDÜ”
ORKA Banyo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz, salgın şartlarına rağmen üretim gücüne sahip firmaların büyümeyi sürdürdüğünü söyledi: “Bir evin en zor alanında üretim gerçekleştiriyoruz. Islak alanlara mobilya üretimi zor bir iş olmasının yanında uzmanlık gerektiriyor. Endüstriyel üretimin el işçiliğiyle birleştiği emek yoğun bir sektörde yaptığımız işte uzmanlaşmak, dünyaya banyo mobilyası üretimi gerçekleştirmek için üretime, inovasyona, tasarıma ve insan kaynakları yatırım yapıyoruz. Her yıl ciromuzun en az yüzde 10’ununu yatırımlara ayırıyoruz. Pandemi sürecinde gerçekleştirdiğimiz bu yatırımlarla pazardaki gücümüzü bir kez daha ortaya koyduk. Bu süreç bize üretim alt yapısı güçlü ve kaliteli üretim yapan firmaların her koşulda büyümeye devam ettiğini gösterdi. Genel olarak bakıldığında tüm sektörlerde üretim gücü olan firmalar büyümeye devam etti.”

“YENİLENEBİLİR ENERJİDEN FAYDALANIYORUZ”
Çevreci üretim yaklaşımıyla hareket ettiklerini ifade eden Yılmaz, konuyu şöyle detaylandırdı: “Yatırımlarımızın en önemli parçalarından biri çevreci üretim teknolojileri. Üretimde kullandığımız malzemelerin çevre dostu, enerjinin yenilenebilir olmasına özen gösteriyoruz. Atıklarımızın yasa ve mevzuatlara uygun olarak imhasını sağlayarak çevresel etkilerimizi azaltmayı ve kirliliği önlemeyi hedefliyoruz. Bu yıl hayata geçirdiğimiz yağmur suyu toplama deposuyla yağmur sularını toplayarak filtre sisteminden geçiriyor, yangın suyu depomuzda ve peyzaj/bitki sulama sistemimizde kullanıyoruz. Üretim ve sevkiyat binalarımızın çatılarında kullanılan şeffaf çatı panelleriyle güneş ışığından maksimum oranda yararlanıyoruz ve böylelikle enerji tasarrufu sağlıyoruz. Sevkiyat depo binamızda kullandığımız cephe ve çatı panellerinde izolasyonlu çevre dostu panelleri tercih ederek, ısı yalıtımı sağlıyoruz. Bu sayede bina içerisinde ısının muhafaza edilmesiyle enerji ve yakıt tasarrufu da elde ediyoruz. Uluslararası platformda “Yeşil Mutabakat” çerçevesinde karbon ayak izini azaltmaya yönelik sürekli yeni çalışmalar yapıyoruz.”

Nalan Yılmaz-ORKA Banyo Genel Müdürü

Nalan Yılmaz-ORKA Banyo Genel Müdürü

“TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR ÜRETİM ÜSSÜ”
Dünya genelinde üretim ve lojistikte yaşanan aksamalar nedeniyle Türkiye’nin güçlü bir üretim üssü haline geldiğini hatırlatan ORKA Banyo Genel Müdürü Nalan Yılmaz, “Üretimi, inovasyonu, teknolojisi güçlü markalar toparlanma süreciyle birlikte hızlı adaptasyon ve organizasyon gücüyle bu süreçlerden güçlenerek çıkabiliyor. Dünya’da yaşanan üretim ve lojistik sorunlar nedeniyle Türkiye güçlü bir üretim üssü oldu. Banyo mobilyası sektöründe kalite, teknoloji, üretim gücü ve hızıyla öne çıkan bir marka olarak biz de yoğun bir taleple karşılaşıyoruz. İç pazarda da evde geçen zamanın artması, eve kapanmalar ve evden çalışma, tüketici alışkanlıklarının değişmesiyle yeni ihtiyaçların doğması, bazı harcama kalemlerinde paranın evsel tüketime kayması, ertelenen evlilikler ve konut sektöründeki hareketlenmeyle ciddi bir satış hacmine ulaşıyoruz.” dedi.

“GLOBALLEŞME AMACIYLA HAREKET EDİYORUZ”
Yılmaz, globalleşme hedefiyle hareket ettiklerinin altını çizdi: “Türkiye’de ilk demonte banyo dolabı üreticisi olarak çıktığımız yolda sürekli yatırımlar yaparak sektöre yenilikler katıyoruz. Türkiye’nin ilk banyo mobilyası markası olarak dünyanın en büyük yapı marketleriyle çalışıyoruz. Dünyada edindiğimiz tecrübe ve şartnameleri sektöre aktararak sektörü geliştiriyoruz. AR-GE yatırımlarımızla yeni ürünler geliştirmeye devam ediyoruz. Gündem ve trendleri yakından takip ederek sektöre yenilikler katıyoruz. Yeşil banyolar üzerinde çalışıyoruz ve akıllı banyolara yoğunlaştık. Ciromuzun yüzde 3’ünü AR-GE’ye ayırıyoruz.”

“YEŞİLDEN MAVİYE” PROJESİYLE ÇEVRE SORUNLARINA DİKKAT ÇEKİYOR
“Yeşilden Maviye” projesiyle küresel ısınma ve kuraklık nedeniyle artan çevre sorunlarına çözüm üretmek için kolları sıvayan ORKA Banyo; yeşil ve mavinin ayrılmaz bağına işaret ediyor. Birine zarar verirken diğerinin de tüketildiğine dikkat çekildiği proje kapsamında su kaynaklarının korunması için bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirirken, “Çekül” işbirliğiyle oluşturduğu ORKA Banyo Korusuyla ağaçlandırma faaliyetlerini sürdürüyor. Rate Serisi’nden ürün satın alan her kullanıcı için bir ağaç dikiyor ve isme özel hazırlanan Çekül sertifikasını hediye ediyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir