Connect with us

Kültür - Sanat

31. AKBANK CAZ FESTİVALİ BAŞLIYOR…

31 yıldan bugüne şehir ve caz kültürünü buluşturan Akbank Caz Festivali bu yıl 1-10 Ekim 2021 tarihleri arasında Türk Caz dünyasından 100’ün üzerinde sanatçıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Akbank Caz Festivali’nde bu sene 10 farklı mekanda yapılacak konserlerde caz müziğin deneyimli isimlerinin yanı sıra birçok genç müzisyen ve sanatçı da yer alacak. Festival, JAmZZ Genç Yetenek Yarışması’nın 2020 kazananlarını da ağırlayacak.

Hakan Binbaşgil-Akbank Genel Müdürü

Hakan Binbaşgil-Akbank Genel Müdürü

“SANATSEVERLERE NEFES OLACAK”
Festivali sanatseverler için bir “nefes” diye nitelendiren Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, devamında şunları dile getirdi: “Caz doğaçlamanın hakim olduğu bir müzik türü. Doğaçlama da; kalıplara sığmama, özgürlük, spontane olma, hızla harekete geçme imkanı tanıyor. 2020’nin Mart ayından beri hepimiz bunun tam tersi bir hayat yaşadık. Evlerimizden çıkmadık, istediğimizi yapamadık. İşte bu dönemde de Evin Caz Hali konserleri ve 30. Yıl albümümüz “Dün, Bugün, Yarın” yeni bir soluk getirdi. Yavaş yavaş geride bıraktığımız bu zorlu süreçte sanatçılarımız da olumsuz etkilendi. Onlara bu dönemde destek olmaya çalıştığımız gibi festivalimiz kapsamında da özellikle yerli sanatçılarımızı merkeze aldık. 100’ün üzerinde yerli sanatçımız festivalimizde sanatseverlerle birlikte olacak. Artık uluslararası bir etkinlik haline gelen festivalimizin bütün sanatseverlere bir nefes olacağına inanıyorum.”

Derya Bigalı-Akbank Sanat Müdürü

Derya Bigalı-Akbank Sanat Müdürü

“YALNIZCA TÜRK GRUPLAR YER ALACAK”
Akbank Caz Festivali’nin bugüne kadar 5 binin üzerinde uluslararası ve Türk caz sanatçısını ağırladığını hatırlatan Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı, 30 yılda 773 konser, bin atölye ve 100’ün üzerinde söyleşiyle 500 bine yakın izleyiciyle buluştuklarını dile getirdi. Salgın sürecinde konserlerin online sürdüğünü söyleyen Bigalı, “Artık festivalle birlikte fiziksel olarak bir araya geleceğimiz konserlerimiz olacak. Bu yıl sanatseverler festival boyunca 10 günde gerçekleştirilecek 15 konserde 100’den fazla sanatçının performansını izleyebilecek. Biz bu yılki festivale sadece Türkiye’den grupları davet ettik. Maksimum sayıda sanatçıya destek olmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Festival hakkında detaylı bilgi ve etkinlik programı için: www.akbanksanat.com ve www.akbankcaz.com

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir