Connect with us

Teknoloji

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI YARIŞMASI BURSA’DA BAŞLADI…

Makine imalat ve savunma şirketi BAYKAR’ın TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlediği Savaşan İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması Bursa Yunuseli Havalimanı’nda başladı. Lise ve üniversite öğrencileriyle mezunların katılımına açık yarışma 9 Eylül 2021’de sona erecek.

Gençleri insansız hava araçları teknolojilerine yönlendirerek bilimsel ve teknik çalışmalar yapmaya teşvik eden Savaşan İnsansız Hava Araçları (İHA) yarışmasında; İHA’lar arası hava-hava muharebe senaryosunun kontrollü bir ortamda oluşturulmasıyla gençlerin bu alanda deneyim kazanarak becerilerini geliştirmeleri amaçlanıyor.

ÖDÜLLER ATATÜRK HAVALİMANI’NDAKİ TEKNOFEST’TE
Sanal olarak manevra kabiliyetinin önem kazandığı yarışmada, takımların rakip İHA’lara mümkün olduğunca fazla kez başarılı bir şekilde kilitlenmesi ve agresif manevralar yaparak kilitlenilmekten kaçınması bekleniyor. Finale kalan 42 takımın uçuş görevlerini tamamlamasının ardından değerlendirmeler sonucu belirlenen puanlara göre dereceye giren takımlar ödüllerini 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde Atatürk Havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST’te alacaklar.

“SABİT KANAT” BİRİNCİSİNE 250 BİN TL
Festivalin en yüksek ödüllü yarışması Savaşan İHA’da “Sabit Kanat” kategorisinde birinciye 250 bin TL, ikinciye 150 bin TL, üçüncüye 100 bin TL verilecek. Döner Kanat kategorisinin ise birincisi 50 bin TL, ikincisi 30 bin TL, üçüncüsü 20 bin TL’yle ödüllendirilecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir