Connect with us

Dünya Gündemi

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI İLERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ ÇANTALAR…

1-12 Kasım 2021’de gerçekleşecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı  (COP26) kapsamında, British Council ve Fashion Revolution’ın düzenlediği “Fashion Open Studio”, tüm dünyadan iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik odağında faaliyetlerini sürdüren moda markalarını ağırlayacak.

Fashion Open Studio’ya seçilen tek Türk moda markası “huner” 30 Eylül 2021’de gerçekleştireceği dijital etkinlikte kullanılmış yelken kumaşlarını ileri dönüştürerek tasarladığı çantaların yapım sürecini paylaşacak.

Sevra Davis-British Council Mimarlık Tasarım Modası Direktörü

Sevra Davis-British Council Mimarlık Tasarım Modası Direktörü

“İKLİM BAĞLANTISININ KALBİNDEYİZ”
Moda endüstrisinde değişime öncülük eden tasarımcıların çalışmalarıyla COP26’nın önemli temalarını hayata geçirmek amacıyla Fashion Open Studio’yla yaptıkları iş birliğiyle ilgili heyecanını dile getiren British Council Mimarlık Tasarım Modası Direktörü Sevra Davis, “Bu değişim, gençleri diyaloğa, tartışmaya ve eyleme katılmak için iklim değişikliği çözümünün merkezine koyan British Council iklim bağlantısının kalbinde yer alıyor.” dedi.

TEMA: “ADAPTASYON VE DAYANLILIK” VE “DOĞA”
Modanın arka planındaki insanları ve süreçleri kutlamak amacıyla hayata geçen Fashion Open Studio’da bu sene “Adaptasyon ve Dayanıklılık” ve “Doğa” temalarında dokuz uluslararası tasarımcı bir dizi stüdyo etkinliği ve atölye çalışması yapacak. Türkiye’den “huner” haricinde diğer seçilen tasarımcı markalar: Garcia Bello (Arjantin/Hollanda), Aranya Craft x Rahemur Rahman (Bangladeş/Londra), Iro Iro (Hindistan), Toton (Endonezya), Bora Studio (Nepal), Sindiso Khumalo (Güney Afrika), Bhukram (Tayland) ve Vimbai Natasha Naomi (Zimbabve). Tasarımcılar, Fashion Open Studio x COP26 kapsamında çalışmalarını desteklemek ve bilgi paylaşımında bulunmak üzere farklı dijital etkinliklere imza atacak.

Hüner Aldemir-Tasarımcı

Hüner Aldemir-Tasarımcı

ÜRETİM AŞAMALARI GÖSTERİLECEK
Hüner Aldemir’in kurduğu malzeme odaklı tasarımlar sunan sürdürülebilir moda markası huner’in 30 Eylül’de gerçekleştireceği etkinlikte; bilinçli tüketicilere yönelik atıl yelken kumaşlarını ileri dönüştürerek tasarlanan çantaların “ürün tedarikinden üretim sürecine kadar tüm imalat aşamalarını anlatan” canlı ve önceden filme alınmış içerikler gösterilecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir