Connect with us

Finans & Ekonomi

TEKNOPARK İSTANBUL’DA SAVUNMA SANAYİ HAMLELERİ…

Teknopark İstanbul ile Savunma Sanayii Başkanlığı ve savunma sanayinde faaliyet gösteren 5’i vakıf 1’i özel 6 şirket (ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, TEI ve BMC) iş birliğine gidiyor. “Siber Güvenlik Hızlandırma ve Kuluçka Programı” iş birliği protokolü Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan’ın parafesi sonrasında hayata geçecek. Söz konusu anlaşmaların imzaları 17-20 Ağustos 2021 tarihlerindeki ve TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi ev sahipliğindeki 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’21’de atılıyor.

 

Teknopark İstanbul ile ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, TEI ve BMC arasındaki “Stratejik Çözüm Ortaklığı” iş birliği protokolünü kurumların üst düzey yöneticileri ve Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan imzalayacak. “Siber Güvenlik Hızlandırma ve Kuluçka Programı” iş birliği protokolünüyse Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve Prof. Dr. Metin Yerebakan parafe edecek.

SİBER GÜVENLİK HIZLANDIRMA VE KULUÇKA PRGRAMI
“Siber Güvenlik Hızlandırma ve Kuluçka Programı” iş birliği protokolü kapsamındaki çalışmalar Teknopark İstanbul’daki Cube Incubation’da açılacak Türkiye’nin ilk ve tek siber güvenlik kuluçka merkezinde yürütülecek. Savunma Sanayii Başkanlığı Siber Güvenlik Dairesi Başkanlığı ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ekibi koordinasyonda fonksiyon üstlenecek.

YENİLİKÇİ SİBER GÜVENLİK GİRİŞİMLERİN ARTMASI HEDEFLENİYOR
Siber Güvenlik Hızlandırma ve Kuluçka Programı’yla “Covid-19 salgını öncesi ve sonrası hızla devam eden dijital dönüşümün beraberinde getirdiği siber tehditlere karşın yenilikçi siber güvenlik girişimlerin artması, siber saldırıların azalmasına katkı sağlanması ve kurulacak olan yeni siber güvenlik merkezlerine altyapı faaliyetlerinde farklı bakış açısı kazandırılması” hedefleniyor.

GLOBAL PAZAR YOLUNDAKİ ENGELLER KALDIRILACAK
Öte yandan yine program çerçevesinde “yenilikçi iş fikrini prototip aşamasına getirmiş siber güvenlik girişimlerin yaşadıkları sorunlara çözüm yolları bulunması, global pazara açılmalarındaki engellerin kaldırılması, iş birlikleri kurabilmeleri ve global başarı yakalamaları” sağlanacak ve çok sayıda üniversite ile kurumsal firmaların katkılarıyla “eğitim, teknik mentorluk ve danışmanlık, psikolojik destek, yatırıma erişim, pazarlama desteği ve altyapı imkanları” sunulacak.

CUBE INCUBATION İÇİNDE İŞ BİRLİĞİ MODELİ OLUŞTURULACAK…
Teknopark İstanbul ile 6 savunma sanayi şirketinin imza koyacağı “Stratejik Çözüm Ortaklığı” iş birliği protokolüyle Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi (Cube Incubation) binası içerisinde iş ortaklığı modeli oluşturulacak. Program çerçevesinde “stratejik çözüm ortaklarıyla kurumsal iş birliği, açık inovasyon, kurum içi girişimcilik ve girişimcilik faaliyetleriyle birlikte girişimcilere yönelik destek programları” düzenlenecek.

Protokol ilk aşamada “teknoparkların, uydu ve ortak kuluçkaların, farklı vakıf ve Milli Savunma Bakanlığı şirketlerinin ve özel sektörün katılımıyla genişlemesi” amaçlanıyor. Protokol, “çalışmalar sonucunda oluşturulacak etkin yönetim sistemi, açılacak yetenek havuzu, taraflar arasında gerçekleşecek bilgi ve deneyim paylaşımıyla” daha etkin hale gelecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir