Connect with us

Finans & Ekonomi

OTOKAR’IN KENT KÖRÜKLÜ OTOBÜSÜ BAKÜ YOLLARINDA…

Türkiye’nin öncü otobüs firmalarından Otokar’ın ihracat pazarlarında büyümesi sürüyor. 50 ülkeye ulaştırdığı araçlarıyla ulaşımı kolaylaştıran firma, Bakü toplu taşımacılığında kullanılmak üzere Azerbaycan’ın toplu taşıma şirketi Xaliq Faiqoglu’ndan 50 adetlik doğalgazlı (CNG) KENT şehir içi otobüsü siparişi aldı.

Avrupa’nın ve dünyanın birçok farklı ülkesinde otobüsleri kullanılan Otokar, Bakü toplu taşımacılık ihtiyaçları doğrultusunda üreteceği 48 adet 12 metre CNG’li KENT ve 2 adet 18.75 metre CNG’li KENT Körüklü siparişlerine bu yıl başlayıp 2022 yılının ilk çeyreğinde tamamlamayı planlıyor.

Serdar Görgüç-Otokar Genel Müdür

Serdar Görgüç-Otokar Genel Müdür

“DOĞALGAZLI ARAÇLARDAKİ EN BÜYÜK İHRACAT SİPARİŞİMİZ”
Otokar Genel Müdür Serdar Görgüç, Azerbaycan’a gönderecekleri CNG’li araçların tek kalemde alınan en büyük ihracat özelliği taşıdığını ifade etti: “Türkiye’nin yanı sıra Fransa, İtalya, İspanya, Almanya, Romanya başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde şehir içi toplu taşımacılıkta tercih edilen araçlarımızın kısa süre sonra Azerbaycan’da da hizmet verecek olmasından mutluyuz. Bu sipariş aynı zamanda CNG’li araçlar konusunda tek kalemde aldığımız en büyük ihracat siparişi olma özelliğini taşıyor. Türkiye’de tasarlanan ve üretilen otobüslerimizin dünyanın önde gelen şehirlerinde kullanılmasından büyük gurur duyuyoruz.”

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELEYE DESTEK OLACAK”
Son yıllarda iklim değişikliği ve hava kirliliği nedeniyle otobüs işletmecilerinin çevreci araçlara yöneldiğini hatırlatan Görgüç, “Elektrikli otobüs başta olmak üzere alternatif yakıtlı araçlar önemli bir birikime sahibiz. Verimli, çevreci ve yenilikçi ürünlerle gelecek nesillerin yaşam standartlarını yükseltmek için son 10 yılda 1,3 milyar TL’lik Ar-Ge harcaması gerçekleştirdik. Ar-Ge çalışmalarımızdan aldığımız güçle Türkiye’nin ilk elektrikli, ilk hibrit, CNG’li ve ilk güvenli otobüsünü geliştirdik. Her gün 35 binden fazla otobüsümüz milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkanı sunuyor. Teslimatlarına bu yıl başlayıp, 2022’nin ilk çeyreğinde tamamlayacağımız 50 otobüsümüz hem iklim değişikliği hem de hava kirliliğiyle mücadelenin de destekçisi olacak.” dedi.

MAKSİMUM GÜVENLİK
Yüksek yolcu kapasiteli KENT otobüsleri; modern iç ve dış görüntüsü, çevreci motoru, üstün yol tutuşuyla dikkat çekiyor. Koltuk başına düşük işletme maliyeti sunacak araç, güçlü klimasıyla her mevsim rahat bir yolculuğu vadediyor. ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem le maksimum güvenlik sunan araç, yolcuyu toplu ulaşımda üst düzey konforla buluşturuyor.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir