Connect with us

Yaşam

AYSEL İPAR HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU…

Türk Sanat Müziği’nin efsane assolistlerinden Aysel İpar, 8 Ağustos Pazar günü öğle saatlerinde hayata gözlerini yumdu. Geçtiğimiz aylarda kaybettiği kızı Serpil Barlas’ın vakitsiz ölümünden sonra hayata küsen sanatçı 84 yaşındaydı.

8 Ağustos Pazar günü öğle saatlerinde Bağdat Caddesi Feneryolu’ndaki evinde solunum yetmezliği yaşayan İpar’ın, yardımcılarının eve ambulans çağırmaları sonrasında Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’ne kaldırıldığı ve birkaç saat sonra da vefat ettiği bilgisi, yakınları tarafından aktarıldı. Aysel İpar’ın cenazesi, 10 Ağustos Salı günü Çengelköy Mezarlığı’nda bulunan aile kabristanına defnedilecek.

Aysel İpar, Taksim Belediye Gazinosu, Bebek Belediye Gazinosu, Caddebostan Gazinosu gibi mekanlarda yıllarca sahne aldı.

Aysel İpar, Taksim Belediye Gazinosu, Bebek Belediye Gazinosu, Caddebostan Gazinosu gibi mekanlarda yıllarca sahne aldı.

YILLARCA SAHNE ALDI
Aysel İpar, 1970’li yılların başlarında “Gazinocular Kralı” Kazım Polat’la evlenmiş ve hemen ardından assolist olarak eşinin sahibi olduğu Taksim Belediye Gazinosu’nda 1988 yılına kadar aralıksız sahne almıştı. Belirli aralıklarla Bebek Belediye Gazinosu, Caddebostan Gazinosu gibi mekanlarda da sahne alan İpar, 1989-2006 yılları arasında Amerika’da yaşamıştı. Amerika’da bulunduğu süre içerisinde de Türk gecelerinde sahne alan Aysel İpar, hayat dolu kişiliğiyle çevresine neşe saçıyordu.

KIZININ ÖLÜMÜNÜ KABULLENEMEMİŞTİ
Aysel İpar, geçtiğimiz aylarda kızı Serpil Barlas’ı kaybetmişti. Amerika’da yaşayan oğlu Serdar Yılmaz’la sık sık telefonda konuşan İpar, kızı Serpil’in ölümünü bir türlü kabul edemediğini dile getiriyordu.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir