Connect with us

Gündem

2021 YÜKSEK ASKERİ ŞURA KARARLARI AÇIKLANDI…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen 2021 Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar emekliye sevk edildi ve yerine 1’nci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever getirildi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’ın görev süresi bir yıl uzatıldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, toplantı öncesinde Anıtkabir’i ziyaret etti.

ERDOĞAN’IN ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ’NE YAZDIKLARI…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:
“Aziz Atatürk, YAŞ üyeleri olarak 2021 yılı toplantısı vesilesiyle bir kez daha huzurundayız.
Türkiye Cumhuriyeti’ni işaret ettiğin gibi muassır medeniyetler seviyesine çıkarmak için mücadelemizi sürdürüyoruz.
Koronavirüs salgınına rağmen Türkiye ekonomiden savunmaya, üretimden sağlığa kadar pek çok alanda önemli başarılara imza atmaktadır.
Bu süreçte, TSK yurt içinde ve yurt dışında icra ettiği başarılarla operasyonlarına milletimize güven aşılamak suretiyle devam ediyor.
Ruhun şad olsun”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki 2021 yılı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı 2 saat sürdü.

YAŞ TOPLANTISINA KİMLER KATILDI?
Albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayırma işlemlerinin yanı sıra generallerin terfi ve atama dosyalarının değerlendirildiği Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki 2021 yılı YAŞ toplantısına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz katıldı.

KARARLARI İBRAHİM KALIN AÇIKLADI
2 saat süren Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki basına kapalı YAŞ toplantısı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan’ın onayladığı kararlara ilişkin şu açıklamayı yaptı:
“Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar emekliye sevk edilirken, 1. Ordu Komutanı Musa Avsever Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atanmıştır.
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbalın görev süresi YAŞ kararıyla 1 yıl uzatıldı. 44 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 320 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatılmıştır.
Bir general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2021 tarihinden, 29 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustostan itibaren geçerli olmak üzere emekliliğe sevk edilmiştir
240 olan general ve amiral sayısı 266 olacaktır. Emekliye ayrılacak olan general, amiral ve albaylara teşekkür ederiz.”

Orgeneral Musa Avsever-Kara Kuvvetleri Komutanı

ORGENERAL AVSEVER KİMDİR?
Orgeneral Musa Avsever, Konya’nın Halkapınar ilçesine bağlı Nernek Köyü’nde doğdu. 2003’te tuğgeneral, 2007’de tümgeneral, 2012’de korgeneral rütbesine terfi etti. 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimi sonrasında 28 Temmuz’da gerçekleşen YAŞ toplantısında orgeneralliğe terfi etti ve 1’inci Ordu Komutanlığı’na getirildi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir