Connect with us

Genel

TÜRK SCOOTER ŞİRKETİ PALM’I DUBAİ MERKEZLİ FENIX SATIN ALDI…

Teknoloji tabanlı birçok Türk girişimine uluslararası yatırımcıların ilgisi sürüyor. Dubai merkezli mikromobilite operatörü firmalarından Fenix, Türk elektrikli scooter kiralama girişimi Palm’ı 43 milyon liraya satın aldığını açıkladı.

Fenix’in Palm’ı satın almasıyla birlikte şirket; mikromobilite alanında Körfez Ülkeleri’nden Türkiye’ye genişleyerek, Orta Doğu bölgesinde faaliyet gösteren “tek bölgesel platform” hedefinde önemli bir yol kat etti. Fenix ayrıca İstanbul’da yazılım ve donanım alanında ileri teknolojiler geliştirmek ve Orta Doğu bölgesine ihracat yapmak amacıyla bir Ar-Ge merkezi kurmayı planlıyor.

Satın almaya ilişkin şunlar dile getirildi:

Jaideep Dhanoa-Fenix Kurucu Ortağı ve CEO'su

Jaideep Dhanoa-Fenix Kurucu Ortağı ve CEO’su

“TÜRKİYE’DE İNOVASYON POTANSİYELİ VAR”
Fenix Kurucu Ortağı ve CEO’su Jaideep Dhanoa: “Türkiye pazarı mikromobilite yatırımına hazır bir pazar. Toplu taşıma çok gelişmiş durumda ve farklı taşıma araçlarıyla destekleniyor. Aynı şekilde, pazarın olağanüstü yetenek tabanı ve üretim gücü göz önüne alındığında, Türkiye’de muazzam bir inovasyon potansiyeli görüyoruz. Türkiye’nin yakın zamanda çıkardığı elektrikli scooter paylaşımı yönetmeliği de son derece ileri. Bunlar bizim yatırım yaparken değerlendirdiğimiz temel unsurlar. Biz bir ülkede etkin iş yapabilmenin yolunun yerelleşmeden geçtiğine inanıyoruz. Palm’la birlikte mikromobilite platformumuzu Türkiye’nin sokaklarına ve insanlarına ulaştırmak için sabırsızlanıyoruz.”

IQ Sayed-Fenix'in Kurucu Ortağı ve CTO'su

IQ Sayed-Fenix’in Kurucu Ortağı ve CTO’su

“YEREL İHTİYAÇLARA CEVAP VERİRKEN, KNOW-HOW İHRACATI DA YAPACAĞIZ”
Fenix’in Kurucu Ortağı ve CTO’su IQ Sayed: “Orta Doğu’daki her bir pazarımız için özelleştirilmiş araçlara, yeteneklere ve teknolojiye yatırım yapmaya odaklanıyoruz. Böylece değer zinciri boyunca bütünleşerek, ciddi bir finansal performans elde edebildik. Ayrıca, yeni değer yaratma fırsatları elde ettik. Yakın zamanda uygulamaya başladığımız 10 dakikada market alışverişi teslimat hizmetimiz F10 ve abonelik hizmetimiz MyFENIX gibi operasyonlarımızla daha fazla hizmet sunabiliyoruz. Aslında bu satın almayla İstanbul’da kuracağımız Ar-Ge merkezinden inovatif ürünler ortaya çıkarmak bir diğer iş hedefimiz olacak. Böylece hem Türkiye pazarındaki yerel ihtiyaçlara cevap verebileceğiz, hem de faaliyet alanımızda diğer ülkelere know-how ihracatı yapabileceğiz.”

Berhan Gökşin-Palm Kurucu Ortağı ve CEO'su

Berhan Gökşin-Palm Kurucu Ortağı ve CEO’su

“ULAŞIM AĞLARINI GÜÇLENDİRECEĞİZ”
Palm Kurucu Ortağı ve CEO’su Berhan Gökşin: “Palm’ı Türkiye’yi mobiliteyle buluşturmak ve farklı ulaşım modelleri geliştirmek için kurduk. Hayalimizde şirketi hep Türkiye dışına taşımak vardı. Fenix bizim için, bölgedeki liderliği ve sahip olduğu yetkinlikler açısından net bir seçim oldu. Türkiye genelinde tüketici ihtiyaçlarını çözebilmemiz için bizimle sermayeye, yeteneğe ve teknolojiye yatırım yapan, Türkiye pazarına kendini adamış deneyimli bir ortağa sahip olmaktan heyecan duyuyoruz. Fenix’le Türkiye’nin ulaşım ağlarını iyileştirme, yenileme ve güçlendirme vizyonunu desteklemeye devam edeceğiz.”

 Alican İstanbullu-Palm'ın Kurucu Ortağı ve CEO'su

Alican İstanbullu-Palm’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su

“HER ALANDA YENİLİK İÇİN FIRSAT YARATACAĞIZ”
Palm’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Alican İstanbullu: “Operasyonlar ve araç yenilikleri yoluyla sermaye verimliliğine odaklanarak sınıfının en iyisi olan ve operasyonel mükemmelliği merkeze alan bir şirketle anlaştık. Özel değiştirilebilir akülü araçlarını ve e-mopedlerini, farklı finansal performans ve pazar lideri hedefini, Türk girişimciliğiyle birleştirerek pazara sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye’deki işimizi ölçekledikçe, her alanda yenilik için daha fazla fırsat yaratacağımıza inanıyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir