Connect with us

Gündem

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDEN KADIN İSTİHDAMINA DESTEK…

Şişli Belediyesi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDEV) Şişli’li kadınların kurduğu kooperatif kanalı aracılığıyla çeşitli nedenlerle işgücü piyasasına katılamayan kadınlara yönelik “Türkiye’de Yaşayan Mülteci ve Yereldeki Dar Gelirli Kadınları Güçlendirme Projesi”ni hayata geçiriyor. Kooperatif, Feriköy Mahalle Evi’nde hizmet verecek.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Türkiye’de Yaşayan Mülteci ve Yereldeki Dar Gelirli Kadınları Güçlendirme Projesi’yle; Şişli’de ikamet eden 65 yaş ve üstü bireylerin kendi sosyal çevrelerinde ihtiyaç duydukları hizmetleri alabilmelerini sağlamalarını ve çeşitli nedenlerle istihdam edilemeyen kadınlar için yaşlı bakımı alanında alternatif iş alanları oluşturmak istediklerini söyledi.

Muammer Keskin-Şişli Belediye Başkanı

Muammer Keskin-Şişli Belediye Başkanı

“ŞİŞLİ’DE YAŞAYANLARIN İHTİYAÇ HARİTASINI BELİRLEDİK”
İlçelerinde ikamet edenleri iyi tanıyıp, her mahallenin ihtiyaç haritasının doğru tespitlerle oluşturmak adına saha çalışması yürüttüklerini kaydeden Keskin, konuyu şöyle detaylandırdı: “Komşularımızın demografik bilgilerini, sosyal destek sistemlerini, sağlık durumlarını ve ihtiyaç duydukları hizmet türlerini tespit edebilmek amacıyla, beş pilot mahalle belirleyerek, Cumhuriyet, Feriköy, Merkez, Teşvikiye, Yayla mahallelerinde yaşayan 65 yaş ve üstü 1.023 komşumuzla bir anket çalışması gerçekleştirdik. Yaptığımız araştırmalara göre, Şişli’de yaşayan 65 yaş ve üstü komşularımızın yaklaşık çeyreği yalnız, yarısı ise yine kendisi gibi yaşlı eşiyle beraber yaşıyor. Yani Şişlili 65 yaş ve üstü komşumuzun neredeyse yüzde 75’i bakım ihtiyaçlarını karşılayabilmek için genç aile bireylerinden destek almak mecburiyetinde.”

“65 YAŞ ÜZERİ SOSYALLEŞMEYİ ÖZLEDİ”
Covid-19’la birlikte 65 yaş ve üzerinin evlerinde izole edilmesiyle bakım krizinin arttığına dikkat çeken Keskin, devamında şunları dile getirdi: “Görüştüklerimizin pek çoğu sosyalleşmeye ihtiyaç duyduklarını belirttiler. Pandeminin 65 yaş ve üstü bireyler üzerindeki en büyük etkisinin izolasyon ve yalnızlaşma olduğuna bir kere daha tanıklık ettik. Gerçekleştireceğimiz bu projeyle, komşularımıza sağlayacağımız güvenilir ve kapsamlı destek hizmetlerinin salgının yarattığı yalnızlık duygusu üzerine de olumlu etki yaratacağına inanıyoruz.”

“ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİNİ AYIRDIK”
Türkiye’de ilk defa Şişli Belediyesi bünyesinde Gerontolojik Hizmetler Birimi’nin kurulduğunu hatırlatan Keskin, “Türkiye’de Engelli ve Yaşlı Hizmetleri aynı çatı altında veriliyor. Bu durum engelli ve 65 yaş üstü bireyleri ayrıştırarak her iki grubun da işlevsiz ve pasif olduğu algısını yaratıyor. Bizler, hak temelli bir yaklaşımla 65 yaş üstü ve engelli bireylere verilen hizmetleri ayırıp farklı birimler içerisinde çalışmalarımızı yürütmeye başladık. Gerontolojik Hizmetler Birimimizin ilk projesi de KEDV’le yaptığımız iş birliği. Bu iş birliğiyle yürüteceğimiz Yaşlılar İçin Yerinde Yaşlı Bakım Programı’nın bu amaç için uygun olacağına ve ileride üretilecek yeni projeler için örnek olacağına inanıyorum.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir