Connect with us

Türkiye Gündemi

BEYAZ EŞYA SATIŞLARI 2 KAT ARTTI…

1 Temmuz 2021’de başlayan kademeli normalleşme süreci alışveriş sektörünü büyük ölçüde etkiledi. E-ticaret platformu İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, 1 Mayıs – 30 Haziran 2021 döneminde beyaz eşya satışlarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla 2,6 kat arttığını söyledi.

1 Haziran’dan itibaren özellikle evlilik ve düğünler için uygulanan tedbirlerin azaltılmasıyla birlikte; düğün sektörü ve buna bağlı tüm sektörlerde artış yaşandı. Haziran ayının satış verileri, özellikle beyaz eşya satışlarının yükselişine işaret ediyor.

Nurettin Erzen-İncehesap.com Kurucu Ortağı

Nurettin Erzen-İncehesap.com Kurucu Ortağı

“EN ÇOK AKILLI TELEVİZYON SATTIK”
2020 ve 2021’in Haziran ayları kıyaslandığında her iki yıl arasındaki farka dikkat çeken İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, şu istatistiki verileri paylaştı: “Beyaz eşya kategorisinde önde gelen ürün gruplarından buzdolaplarında 4,4 kat, bulaşık makinelerinde 3,8 kat ve çamaşır makinelerinde 2,6 kat artış yakaladık. Aynı dönem içinde robot süpürge satışlarımızda yüzde 57, klima satışlarımızda yüzde 36’lık bir artış gözlemledik. Bu dönemdeki televizyon satışlarımızı incelediğimizde, en çok satışı yapılan ürün modellerinin 50 inç ve üzeri uydu alıcılı 4K akıllı televizyonlar olduğunu belirledik.”

“SİTE ZİYARETLERİ 2’YE KATLANDI”
Beyaz eşya ürünlerindeki sayfa görüntülenme sayısının 2,5 kat arttığını dile getiren Erzen, “Buzdolaplarında 3 kat, çamaşır makinelerinde 2,5 kat ve bulaşık makinelerinde 1,7 kat artış sağlandı. Yaş gruplarını incelediğimizde, beyaz eşya ve televizyon kategorilerinde trafik yoğunluğunun en çok 25-54 yaş aralığında olduğunu gözlemliyoruz. Bu gruptaki artış oranı ise 2,1 kat. 35-44 yaş aralığında 2,6 kat, 25-34 yaş grubunda 2,2 kat ve 45-54 yaş grubunda 1,6 kat artış elde ettik. Aynı dönemde, beyaz eşya ve televizyon ürünlerini ziyaret eden kadın kullanıcıların sayısı da 2’ye katlandı.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir