Connect with us

Finans & Ekonomi

AKSİGORTA’NIN YAPAY ZEKALI RİSK FİYATLANDIRMASINA ÖDÜL…

Türk sigorta sektöründe yapay zekayı kullanan öncü şirketlerden Aksigorta’nın yapay zekayla risk fiyatlandırma projesi, IDC European Data Strategy & Innovation Awards ödüllerinde “Yapay Zeka ile İnovasyon” kategorisinde birinci seçildi.

Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Metin Demirel, IDC European Data Strategy & Innovation Awards’ın ödüllendirdiği projenin trafik ve kasko ürünlerinin fiyatlandırılmasında kullanıldığını söyledi.

Metin Demirel-Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı

Metin Demirel-Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı

“MÜŞTERİLERE ADİL FİYAT VERİYORUZ”
Yapay zekayla fiyatlamayı Türkiye’de ilk defa Aksigorta’nın yaptığını hatırlatan Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Metin Demirel, “Türkiye’de bunu yapan ilk şirket, dünyada da sayılı şirketlerden biriyiz. Bu ödüllü projeyle artık yapay zekayı trafik ve kasko ürünlerinin fiyatlamasında kullanıyoruz. Özellikle markette çok önemli konuma sahip kasko ve zorunlu trafik sigortalarında yapay zekayla fiyatlama yapıyoruz bunun etkilerini de pazar payımızdaki artışta hemen görmeye başladık. Bu bizi rekabette öne geçirirken müşterilerimize de en uygun ve adil fiyatı vermemizi sağlıyor.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir