Connect with us

Finans & Ekonomi

“YEŞİL MÜTABAKAT İHRACATA KATKI SAĞLAYACAK”

Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı Yeşil Mutabakat Eylem Planı’nın uygulanması ve takibi için “Yeşil Mütabakat Grubu” oluşturuldu. Yeşil Mutabakat Eylem Planı’nın ülke ekonomisi için önemini vurgulayan Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, “Bu plan, ihracatçımıza çok önemli getiriler sağlayacaktır.” dedi.

ETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, ev tekstili sektörünün, Yeşil Mutabakat Eylem Planı doğrultusunda kalıcı bir dönüşüm sağlayarak küresel ihracattaki pazar payını artıracağını kaydetti.

Hasan Hüseyin Bayram-Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Başkanı

Hasan Hüseyin Bayram-Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Başkanı

“AB’NİN EN BÜYÜK EV TEKSTİLİ TEDARİKÇİSİYİZ”
Bayram, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin (AB) en büyük ev tekstili tedarikçisi konumunda olduğunun dile getirdi: “Haziran’da bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 33’lük artışla 180 milyon dolara yaklaşan ihracat değeri elde eden sektörümüzün, Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyum süreci eldeki veriler ışığında hayati önem taşıyor. Zira ihracatımızın yarısından fazlasını AB’ye gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki süreçte de AB ülkelerine ihracatımızı etkileyecek en önemli unsurların başında Yeşil Mutabakat geliyor.”

“YELİŞ MUTABAKATA UYUM SAĞLAMALIYIZ
Avrupa Yeşil Mutabakatı normlarına uyum sağlanması gerektiğini hatırlatan Bayram, finans deteği beklediklerinin altını çizdi: “Atık suların geri kazanımı, enerji tüketiminin azaltılması ve geri dönüşüm gibi birçok önemli konuda somut adımların atılmasına şahitlik edeceğiz. Bu planlamaların, ilerleyen süreçte ihracatımıza önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Yeşil Mutabakat, kaynakları daha verimli kullanan rekabetçi bir ekonomiye dönüştürmeyi amaçlıyor. Bu konu özelinde en önemli noktalardan biri de firmalarımıza ve sektörümüze devletimiz tarafından finansman desteğinin sağlanması olacak. Böylece ihracat hedeflerimize çok daha hızlı ulaşabileceğiz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir