Connect with us

Finans & Ekonomi

DİJİTALLEŞEN KOBİ’LERE 116 MİLYON TL DESTEK…

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) “İmalat Sanayinde Dijitalleşme” temalı üçüncü çağrısının sonuçları açıklandı. KOSGEB’in destek program kapsamında 278 KOBİ’ye toplamda 116 milyon TL verilecek.

KOSGEB’in İmalat Sanayinde Dijitalleşme temalı üçüncü çağrısı bin 75 başvuru aldı, 278’i desteklenmeye hak kazandı. Program sayesinde KOBİ’ler; imalat sanayinde nesnelerin interneti, endüstriyel robot ve akıllı sensör teknolojileriyle, siber güvenlik ve sanal gerçeklik gibi birçok alanda 1 milyon TL’ye kadar destek alabilecek.

Mesut Şenel-IFASTURK Mali Müşavirlik ve Denetim Kurucusu

Mesut Şenel-IFASTURK Mali Müşavirlik ve Denetim Kurucusu

“KOBİ’LERİN TİCARİLEŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
KOBİ’lerin ticarileşmesine katkı sağlayacaklarını belirten Teknoloji geliştirme bölgeleri mevzuat danışmanlığı, Ar-Ge mevzuat uygulamaları ve ilgili devlet destek ve teşvik danışmanlığı alanlarında hizmet sunan IFASTURK Mali Müşavirlik ve Denetim Kurucusu Mesut Şenel, “KOSGEB’in ilk çağrısı 2019’da gerçekleşti ve 258 KOBİ’ye yaklaşık 72 milyon TL destek sağlandı. İkinci çağrıda destekten faydalanan KOBİ sayısı 396’ya ulaşarak 158 milyon TL destek verildi. Bu yılki çağrı kapsamında bin 75 başvurudan 278’i toplam 116 milyon TL’yle desteklenecek. Dijitalleşen KOBİ’lerin yenilikçi projelerinin ticarileşmesine katkı sağlayacağız.” dedi.

TOPLAM 1 MİLYON TL FİNANS DESTEĞİ
KOSGEB’in paketiyle işletmeler, projenin hayata geçmesi için gerekli personel, makine, teçhizat, hizmet ve yazılım alımı giderleri için 300 bin TL’ye kadar geri ödemesiz, 700 bin TL’ye kadar geri ödemeli, toplamda 1 milyon TL’ye kadar destek alabiliyor. İşletmeler, geri ödemeli destek tutarının yüzde 50’sini harcama yapılmadan önce ödeyebiliyor. KOBİ’lerin destekten faydalanmak için en az 8, en fazla 20 ay içinde projelerini tamamlamaları gerekiyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir