Connect with us

Türkiye Gündemi

MASFED’DEN “NÖBETÇİ NOTERLİK” ÇAĞRISI…

Otomobil sektörünün nöbetçi noterlik çağrısı sürüyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, 2019 yılında hayata geçirilen ancak Covid-19 nedeniyle ara verilen nöbetçi noterlik uygulamasına sektör temsilcilerinden, Türkiye genelindeki otomobil sitelerinde faaliyet gösteren noterlerden ve vatandaşlardan yoğun bir talep geldiğini belirtti.

Nöbetçi noterlik uygulamasının ülke ekonomisine katkı sağlayacağına işaret eden Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç “Nöbetçi noterlik sistemiyle piyasada iş hacminin en yoğun olduğu Cumartesi ve Pazar günleri noterlerin hizmet vermesi büyük önem taşıyor. Bu uygulama vatandaşların alışverişlerini kolaylaştırırken, tacirlerimizin de ticaretine ivme kazandırıyor.” dedi.

 Aydın Erkoç-Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı

Aydın Erkoç-Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı

“PLAKA BASIM ATÖLYELERİ DE AÇILMALI”
Hafta sonu otomobil alım satım işlemlerinin yanı sıra plaka basım atölyeleri de açık tutularak vatandaşların yeni plaka talepleri karşılanabildiğini kaydeden Erkoç, normalleşmeyle birlikte bu uygulamanın da yeniden hayata geçmesinin beklendiğini söyledi.

“TİCARET HIZ KAZANACAK”
Önceden hafta sonları araç almak için otomobil bayilerini gezen müşterilerin resmi satış işlemleri için hafta başını beklemek zorunda kaldığını hatırlatan Erkoç, nöbetçi noter uygulaması sayesinde ticaret hız kazandığının altını çizdi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir