Connect with us

Teknoloji

TÜRKİYE’DE FAALİYETE GEÇEN OPPO’DAN GLOBAL ÜRETİM ATAĞI…

Dünyanın önde gelen akıllı ürün markalarından Oppo, İstanbul’daki yeni fabrikasında üretime başladığını duyurdu. Global üretim kapasitesini artırdığını ve bölgedeki uzun vadeli yatırımlarını güçlendirdiğini açıklayan şirket yerel ekonomiyi destekleyecek istihdama da katkı sağlıyor.

Oppo; akıllı cihazlara artan talepleri karşılamak amacıyla dünyanın dört bir yanında bugüne kadar on fabrika kurdu. Şu anda CKD (Completely Knocked Down/Tamamı Demonte Üretim) sertifikası alarak Türkiye’de fabrika kuran tek akıllı telefon markası konumunda olan öncü şirket, ithal edilmiş hazır bileşenleri monte etmek yerine ürünlerin sıfırdan üretilmesini sağlıyor.

"İstanbul'daki fabrika Avrupa yolculuğumuz için önemli bir kilometre taşı"

“İstanbul’daki fabrika Avrupa yolculuğumuz için önemli bir kilometre taşı”

“AVRUPA YOLCULUĞUMUZ İÇİN ÖNEMLİ KİLOMETRE TAŞI”
Oppo Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Başkanı Johnny Zhang, İstanbul’da kurulan fabrikayı “kilometre taşı” diye nitelendirdi: “İstanbul Tuzla’da kurulan bu son teknoloji fabrika, Oppo’nun Avrupa’da devam eden yolculuğunda bir başka önemli kilometre taşını oluşturuyor. Hükümetin ticari operasyonlarımızda ve tesis inşaatımızda gösterdiği destekler için son derece müteşekkiriz. Yeni fabrikayla, yerel pazara ve sadık müşterilere verilen uzun dönem taahhüdünü yerine getirmek için birinci sınıf bir konuma sahibiz.”

Weijian Zhou-Oppo Türkiye Genel Müdürü

Weijian Zhou-Oppo Türkiye Genel Müdürü

“TÜRK TÜKETİCİLERE HİZMET TAAHHÜDÜMÜZ SÜRÜYOR”
Oppo’nun ilk günden itibaren Türk tüketicilere hizmet etmek için çalıştığını ifade eden Oppo Türkiye Genel Müdürü Weijian Zhou, “İlk günden itibaren ürün ve teknolojilerimizle Türkiye’deki tüketicilere hizmet etme taahhüdünü sürdürüyoruz. Türkiye’nin her şehrinden kullanıcıların ürünlere erişimini sağlamak için kanal iş ortaklarıyla iş birliği halindeyiz. Yerel topluluklara hizmet vermek ve tüketicilerin beklentilerini geliştirmek için daha iyi bir konumda olmamızı sağlayan fabrikayı burada kurmuş olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 99’U TÜRK
Oppo’nun Ataşehir’deki bölge merkezine yakın inşa edilen 10.200 m2’lik fabrikasında, yüzde 99’u Türk yaklaşık 850 personel istihdam ediliyor. Fabrika, akıllı telefonların tüm üretim sürecini, geleneksel montajlama yerine yüksek düzeyde otomasyona sahip Yüzey Montaj Teknolojisi (SMT) üretim hattı aracılığıyla gerçekleştiriyor. Fabrikanın tedarik zincirleri de hesaplandığında yaklaşık 10 bin dolaylı istihdam imkanı sağlayacağı öngörülüyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir