Connect with us

Finans & Ekonomi

MEXT 360’LA TÜRK SANAYİNE NESNELERİN İNTERNETİ AŞILANACAK…

Türkiye’deki sanayi şirketlerinin yalnızca yüzde 17’si nesnelerin interneti hakkında bilgi sahibi. Dünyanın en gelişmiş ve en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik merkezlerinden MEXT’i Türk sanayicisinin hizmetine sunan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS); Türkiye’nin ilk nesnelerin interneti (IoT) ve ileri analitik şirketi KoçDigital’le güç birliği yaparak (IoT) platformu MEXT 360’ı hayata geçirdi. Platform üzerinde geliştirilecek ileri analitik uygulamalarıyla firmalara özel birçok terzi usulü proje geliştirilecek.

 

Nesnelerin İnterneti (IoT) Platformu MEXT 360, (soldan sağa) Harvard Business Review Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan, MESS Genel Sekreteri Fatih Ay ve KoçDigital Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Akarca tarafından tanıtıldı.

Nesnelerin interneti (IoT) platformu MEXT 360 “varlık izleme, üretim izleme sistemi, üretim yönetim sistemi, montaj yönetim sistemi, enerji izleme” gibi birçok çözümü bir araya getiriyor. İhtiyaca göre özelleştirilebilen bir alt yapıyla kurgulanan MEXT 360, tüm üretim süreçlerini uçtan uca yönetmekle kalmayıp sahadan toplanan verileri anlamlı iş sonuçlarına dönüştürebiliyor.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından Türk sanayicisinin hizmetine sunulan MEXT, dünyanın en gelişmiş ve en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik merkezlerinden biri niteliğinde.

İZLENEN VERİLERLE SORUNLAR ÖNCEDEN ÖNGÖRÜLEBİLECEK
EXT 360’la “üretim alanındaki ekipmanın anlık durumu, verimliliği, varsa kayıpları ve bu kayıpların sebepleri” tespit edilebiliyor ve bu sayede “veriye dayalı kararlar alınarak” sorunlar önceden öngörülebiliyor. Ayrıca üretim hattı takip edilerek “üretimin hangi aşamada olduğu” ve benzeri kritik bilgiler rahatlıkla gözlenebiliyor.

KALİTE, VERİMLİLİK VE ESNEKLİK DAHA DA ARTACAK…
Üretim süreçlerindeki “kaliteyi, verimliliği ve esnekliği” artıran MEXT 360, böylelikle müşteri memnuniyetinin yükselmesini ve üretim garanti maliyetlerinin düşmesini sağlıyor. IoT projelerini sürdüren veya başlamayı düşünen şirketlere “hızlı yatırım geri dönüş oranı”, “ölçeklenebilir bir altyapı” ve “yerinde ve bulut üzerinde kurulum” imkânı tanıyor.

FİRMALARA ÖZEL TERZİ USULÜ PROJE GELİŞTİRİLECEK
MESS, KoçDigital bünyesindeki ileri analitik konusunda uzman insan kaynağını da sanayinin ihtiyaç duyduğu projelere yönlendirecek. Böylece IoT ve Endüstri 4.0 alanında eksikliği hissedilen birçok yetkinlik ve bilgi birikimi Türk sanayisine kazandırılacak. MEXT 360 platformu üzerinde geliştirilecek ileri analitik uygulamalarıyla firmalara özel birçok terzi usulü proje geliştirilecek. İş birliği kapsamında en iyi IoT iş pratiklerinin ve dünyadaki örnek başarı öykülerinin tartışılacağı workshoplarla Türk sanayisinin arzu ettiği dönüşüme destek verilecek.

Fatih Ay- MESS Genel Sekreteri

“IoT ÖNYARGILARI VE ENGELLERİ MEXT 360’LA AŞILACAK”
MESS Genel Sekreteri Fatih Ay, MEXK 360’ın tanıtım toplantısında Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’yla yürüttükleri Orta Ölçekli İşletmelerde Dijital Dönüşümün Hızlandırılması Projesi sürecinde şirketlerin sadece yüzde 17’sinin nesnelerin interneti hakkında bilgi sahibi olduğunu gördüklerini belirtti: “Teknolojinin yaygınlaştırılmasında, yüksek yatırım maliyeti, uygulama ve entegrasyon zorlukları gibi birçok önyargının engel teşkil ettiğini görüyoruz. Amacımız bu önyargıları ve engelleri MEXT 360 ile birlikte aşmak.”

Mehmet Ali Akarca- KoçDigital Yönetim Kurulu Başkan Vekili

“HIZ KESMEYEN VE İSTİKRARLI BİR DİJİTALLEŞME HEDEFLİYORUZ”
KoçDigital Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Akarca ise MEXT 360’ı “Türkiye’de sanayi üretiminin küresel ölçekte rekabetçiliğini güçlendirmek ve sanayi üretiminin dijitalleşerek büyümesini sağlamak” için oluşturduklarını söyledi: “MEXT 360 ile geleceğin örnek IoT başarı öykülerine bu çatı altında imza atmaya hazırlanıyoruz. Türkiye’deki dijital dönüşüme kayda değer katkılar sağlayacağını düşündüğümüz bu girişiminin şirketlerimizdeki süren IoT projelerinin hararetini yükselteceği kanısındayım. MEXT 360 ile ilk hedefimiz Türk sanayisinin dijitalleşme yolunda hız kesmeden ve istikrarlı bir şekilde yol almasını sağlamak.”

 

MESS Genel Sekreteri Fatih Ay, MEXK 360’ın tanıtım toplantısında Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’yla yürüttükleri Orta Ölçekli İşletmelerde Dijital Dönüşümün Hızlandırılması Projesi sürecinde şirketlerin sadece yüzde 17’sinin nesnelerin interneti hakkında bilgi sahibi olduğunu gördüklerini belirtti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir