Connect with us

Türkiye Gündemi

TÜRK İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDEN İHRACAT REKORU…

Türk İklimlendirme Sektörü, 2021 Haziran’da 574,8 Milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek aylık bazda tüm zamanların ihracat rekorunu kırdı.

İklimlendirme sektöründe ihracat, 2020 yılının haziran ayına kıyasla yüzde 62, 2021 yılbaşından bu yana ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 45,7 oranında arttı. Sektörün, 2021 yılbaşından bugüne Türkiye ihracatından aldığı pay ise yüzde 2,9 seviyesine ulaştı.

EN ÇOK İHRACAT ALMANYA’YA
Tüm alt ürün gruplarında dış satışı artıran Türk İklimlendirme Sektörünün Ocak-Haziran 2021 dönemi için açıkladığı istatistiki veriler şöyle: Bir önceki yılın aynı dönemine göre, Isıtma Sistem ve Elemanları alt sektöründe yüzde 63,8, Soğutma Sistem ve Elemanları alt sektöründe yüzde 32,8 Klima Sistem ve Elemanlarında yüzde 38,3, Tesisat Sistem ve Elemanlarında yüzde 41,1, Havalandırma Sistem ve Elemanlarında ise yüzde 53,9, Yalıtım Malzemelerinde ise yüzde 42,4 ihracat artışı sağlandı. Ocak-Haziran 2021 içerisinde ihracatın en yüksek olduğu ülkeler ise sırasıyla Almanya, Birleşik Krallık, İtalya, Fransa ve Romanya.

Mehmet Şanal-İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Başkanı

Mehmet Şanal-İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Başkanı

“İKLİMLENDİRMEDE BÜYÜME SÜRÜYOR”
İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, iklimlendirme alanında hizmet veren şirketlerin satış ve pazarlama faaliyetleri neticesinde büyüme yaşandığını kaydetti: “İklimlendirme sektörünün 2021 yılını, 5,5 milyar dolarlık ihracat büyüklüğünü aşarak 6 milyar dolar seviyesinde kapatacağını öngörüyoruz. Tüm alt sektörlerde yüzde 30 ila yüzde 70 arasında büyümeyle ilerliyoruz. Bunun en büyük nedeni Türk İklimlendirme sektörünü oluşturan firmalarımızın tüm coğrafyalarda etkin bir şekilde satış ve pazarlama faaliyetleri yürütmesidir.”

“PAZAR ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRACAĞIZ”
İSİB’in geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği “dijital ticari heyet” organizasyonlarıyla firmaların pazar çeşitliliğini artırmak için çalıştıklarını vurgulayan Şanal, “En son Kanada ve Brezilya’ya yaptığımız dijital ticari heyetlerde firmalarımız yeni iş bağlantıları kurdular. Bu sene içinde dijital ticari heyetler haricinde salgın etkilerinin azalmasıyla fiziksel heyetlere de başlayacağız. Bu da ihracatımızın artması yönünde firmalarımızı destekleyecek.” dedi.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir