Connect with us

Eğitim

CESARET, TEVAZU VE SABRIN ZAFERİ…

BioNTech firmasının kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, onur konuşmacısı oldukları Sabancı Üniversitesi 2021 yılı mezuniyet töreninde uzun süre ayakta alkışlandı. Prof. Dr. Şahin ve Dr. Türeci, “onur konuşmacıları” oldukları ve video mesajla katıldıkları törende “hayat boyu ilham olacak mesajlar verdi. Şahin, “Geleceğe iyimser bir şekilde bakmalı ve bilime, eğitime, araştırmaya yatırım yaparak iş birliğine daima açık olmalıyız.” dedi. Türeci ise Şahin’le beraber çıktıkları yolculukta “cesaret, tevazu ve sebat etmek” erdemleriyle ilerlediklerini söyledi.

 

En etkin Covid-19 aşılarından birini üreterek büyük bir başarıya imza atan BioNTech’in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Sabancı Üniversitesi’nin Tuzla’daki kampüsünde gerçekleşen 19’uncu dönem lisans ve 22’nci dönem lisansüstü mezuniyet töreninde  “bilim ve araştırmanın insanlık için nasıl fark oluşturduğunu” anlattı. Törende Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Rektör Prof. Dr. Yusuf Leblebici de mezunlara seslendi.

Prof. Dr. Uğur Şahin

“DAİMA YENİ FİKİRLERE AÇIK OLUN”
Mezunlara “Sizi nereye götüreceğini bilmeseniz dahi yeni yollar, yeni hedefler keşfetmekten geri durmayın. İşimle ilgili en çok sevdiğim şey, her gün bilimsel makalelerden, haberlerden, verilerden, eşimden, meslektaşlarımdan hatta yabancılardan bir şeyler öğrenebiliyor olmam. Daima yeni fikirlere açık olun.” diye seslenen Prof. Dr. Şahin, ardından şunları kaydetti: “İkincisi, bugün minnet duyma günü. Sizleri bugünlere getiren, size inanan, sizi destekleyen, eğiten, daima yanınızda olan ve gözyaşlarınızı silen insanlara teşekkür etmek için önemli bir gün. Sizlerle aynı motivasyonu paylaşan insanlara yakın olun. Hep birlikte, daha büyük başarılara imza atacaksınız. Hep birlikte, bir fark yaratacaksınız.

“KENDİNİZE ŞU SORULARI YÖNELTİN”
Üçüncüsü, bugün derinlemesine düşünme günü. Bugün, hayatınızda bir devrin sona erişini ve yeni bir devrin başlangıcını temsil ediyor. Şimdi kendinize şu soruları sormanın tam zamanı: Benim için önemli olan ne? Yaptıklarımla topluma nasıl katkıda bulunabilirim? Kendi adıma, bir amaca hizmet etmek, çalışmalarımı pek çok insanın hayatını iyileştirmeye adamak, içimi mutluluk ve minnetle dolduruyor. Araştırmalarımız ve çalışmalarımız sayesinde pandemiyle mücadeleye katkıda bulunabildiğimiz, insanlara yardım edebildiğimiz için çok minnettarım. Bugün ise sizin çalışmalarınızın bir sonucu. Kendiniz için, aileleriniz için ve gelecek nesiller için yepyeni bir sayfa açmaya hazır olun. Ama her şeyden önce, fark yaratarak faydalı olmaya çalışın. Hayatta çok küçük şeyler, çok büyük şeylere vesile olabilir. Tevazu gösterin, merakınızı yitirmeyin, inandıklarınızdan taviz vermeyin. Ben kendim için hep bunu dilemişimdir. Şimdi ise mezun olduğunuz ve hayatınıza yeni bir sayfa açtığınız bu günde aynısını sizler için diliyorum.”

“BİLİME, EĞİTİME VE ARAŞTIRMAYA YATIRIM YAPILMALI”
Şahin, aşılamalar sonucunda normal hayata dönüleceğinden emin olduğunu söyledi: “Aşılamanın pandemiyi kontrol altına alma konusunda yardımcı olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla herkesin aşılanması çok önemli. Bu muhtemelen 3-4 ay içinde Türkiye’de de gerçekleşecek. Böylece hem enfeksiyonu kontrol altına alabileceğiz hem de hastaneye yatış oranlarını azaltabileceğiz ve normal hayatımıza devam edeceğiz. Pandeminin bize öğrettiklerinden ders çıkarmamız çok önemli, bunlardan biri de bilim ve işbirliğinin ne denli büyük bir fark yaratabileceği oldu. Dolayısıyla, geleceğe iyimser bir şekilde bakmalı ve bilime, eğitime, araştırmaya yatırım yaparak iş birliğine daima açık olmalıyız.”

Dr. Özlem Türeci, Prof. Dr. Uğur Şahin’le beraber çıktıkları yolculuk boyunca neticelerini kestiremedikleri pek çok karar almak zorunda kaldıklarını ve “cesaret, tevazu ve sebat etmek” erdemleriyle ilerlediklerini kaydetti.

Dr. Özlem Türeci

“BU YOLDA YALNIZ DEĞİLSİNİZ”
Sabancı Üniversitesi’nde mezunlara seslenmekten dolayı gurur duyduğunu ifade eden Dr. Özlem Türeci ise şöyle konuştu: “Sabancı Üniversitesi’nde son birkaç yılda edindiğiniz beceriler sizi geleceğe taşıyacak, bilimde ve toplumda bir etki yaratabilmeniz için sizlere destek olacak. Üstelik bu yolda yalnız değilsiniz. Canan Dağdeviren gibi birçok Sabancı Üniversitesi mezunu bugün toplum için bir fark yarattı.

“CESARET, TEVAZU VE SEBAT ETMEK”
Şahin’le beraber çıktıkları yolculuk boyunca neticelerini kestiremedikleri pek çok karar almak zorunda kaldıklarını ve “cesaret, tevazu ve sebat etmek” erdemleriyle ilerlediklerini kaydeden Türeci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Potansiyelinizi ve size has özel güçlerinizi açığa çıkarmak için hiç durmadan gayret etmeniz gerekli. Yirmi kere başarısız olup, yirmi birinci denemede başarıya ulaşabilirsiniz. Evet, bu Uğur ile hayatımızda hep tekrar eden bir tema oldu. Kariyerimin başında, büyük başarılar elde etmek istiyorsam, yalnızca başarıyla değil, başarısızlıkla da başa çıkabilmem gerektiğini anladım. Enerjinizi başarısızlığınızı saklamaya çalışarak harcamayın. Başarısız olmadan gelişemezsiniz.”

Güler Sabancı-Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı

“ÇÖZÜM ÜRETEN, TOPLUMA KAKTI SAĞLAYAN LİDERLER OLACAKSINIZ”
Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, mezunlara “Sizler, yeni dünyanın yeni sorunlarına çözüm üreten ve topluma katkı sağlayan liderler olacaksınız” dedi. Hz. Mevlana’nın “Ayağınıza batan dikenler, beklediğiniz gülün habercisidir.” sözünü hatırlatan Sabancı, bu dünyayı gençlerin daha iyi bir yer haline getireceğini vurguladı.

Prof. Dr. Yusuf Leblebicioğlu-Sabancı Üniversitesi Rektörü

Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici ise eğitim-öğretim faaliyetlerinde “aklın ve bilimin ışığını her zaman kendilerine rehber aldıklarını ve almaya devam edeceklerini” belirtti

 

Törende fakülte birincileri Deniz Şahin (Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi)
Selin Alara Dalgıç (Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi) ve Orkan Mamado (Yönetim Bilimleri Fakültesi) ile lisansüstü mezunları adına Şevval Özkaymak ve lisans mezunları adına Alara Buyuran birer konuşma yaptı.

 

En etkin Covid-19 aşılarından birini üreterek büyük bir başarıya imza atan BioNTech’in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Sabancı Üniversitesi’nin Tuzla’daki kampüsünde gerçekleşen 19’uncu dönem lisans ve 22’nci dönem lisansüstü mezuniyet töreninde  “bilim ve araştırmanın insanlık için nasıl fark oluşturduğunu” anlattı. Törende Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Rektör Prof. Dr. Yusuf Leblebici de mezunlara seslendi.  

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir