Connect with us

Sağlık

“AYDA EN AZ 15 GÜN YAŞANAN BAŞ AĞRISI KRONİK MİGRENİ DÜŞÜNDÜRÜR”

Toplumda en çok görülen rahatsızlıkların başında gelen migrenin görülme sıklığının artması hastalığın kronikleştiğine işaret ediyor. Küresel Migren ve Ağrı Derneği hayata geçirdiği “Kronik Migren, Kronik Konu” dijital kampanyasıyla kronik migrene dikkat çekti.

Küresel Migren ve Ağrı Derneği’nin ilaç şirketi AbbVie bünyesinde faaliyet gösteren Allergan’ın desteğiyle “29 Haziran Kronik Migren Farkındalık Günü” nedeniyle kronik migrenin anlaşılması ve semptomlarının yönetilme sürecine dair bilgilendirici sosyal medya gönderileri paylaştı.

Baş ağrısının en az 3 ay boyunca, ayda 15 gün veya daha sık ortaya çıkması ve ağrının en az 8'inin migren özellikleri taşıması kronik migreni düşündürüyor.

Baş ağrısının en az 3 ay boyunca, ayda 15 gün veya daha sık ortaya çıkması ve ağrının en az 8’inin migren özellikleri taşıması kronik migreni düşündürüyor.

AYDA EN AZ 15 GÜN MİGREN ÖZELLİKLERİ TAŞIYAN AĞRI
Dernekten gelen açıklamaya göre; baş ağrısının en az 3 ay boyunca, ayda 15 gün veya daha sık ortaya çıkması ve ağrının en az 8’inin migren özellikleri taşıması kronik migreni düşündürüyor. Toplumda yüzde 1,4 – 2,2 oranında görülen kronik migren kişinin sosyal yaşamını, fiziksel ve mental performansını etkilerken; ağrı dönemlerine depresyon, anksiyete ve kronik farklı ağrı tipleri eşlik edebiliyor.

SEMPTOMLARI AZALTMAYA YÖNELİK TEDAVİ
Baş ağrısının karakterine ve süresi dikkate alınarak konacak teşhis doğrultusunda, kronik migren ağrılarına yönelik hastalık yönetiminin bu alanda uzman hekimlerce planlanması öneriliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir