Connect with us

Türkiye Gündemi

İKİNCİ EL TELEFONDA DA EKSPERTİZ DÖNEMİ…

Türkiye’de yaklaşık 15 milyar TL’lik bir hacme sahip ikinci el telefon pazarında tüketicilerin korunması adına birçok uygulama hayata geçiriliyor. Geliştirdiği yazılımla uluslararası arenada geçerlilik sağlayan ekspertiz yazılım çözümleri sunan OPPA Teknik, Telekomünikasyon Danışmanlık Ltd. Şti, ikinci el telefon alınırken cihazın geçtiği bütün süreçler hakkında bilgi sağlıyor.

Tüketiciler, OPPA Teknik’in sunduğu ekspertiz raporuna iki seçenekle sahip olabiliyor. Ürünlerin tamir görüp görmediğinin öğrenilmesini isteyen kullanıcılar bu hizmetten 50 TL karşılığında yararlanırken, kapsamlı cihaz üzerinde gerçekleştirilen bütün işlemlerle ilgili bilgileri öğrenmek için 100 TL ödüyorlar.

“TÜKETİCİ ÜRÜN HAKKINDA DETAYLI BİLGİ SAHİBİ OLUYOR”
Tüketicinin ekspertiz raporu sayesinde ürün hakkında detaylı bilgiye ulaştığını ifade eden OPPA Teknik, Telekomünikasyon Danışmanlık Ltd. Şti Genel Müdürü Yusuf Yıldırım, konuya ilişkin şu bilgileri verdi: “Cep telefonu sektörü her geçen gün katlanarak hızla gelişim gösteriyor. Sıfır ürün kullanımının yanı sıra ikinci el ürün kullanımı da tüketiciler tarafından fazlasıyla tercih ediliyor. Bu tercihlerin yapılmasını kolaylaştıran ekspertiz raporumuz sayesinde kullanıcıların hayatını kolaylaştırmaya ve kullanılacak ürünler hakkında detaylı bilgi sahibi olunmasına öncülük etmek istiyoruz. Geliştirdiğimiz ekspertiz yazılımımızın dünyada bir örneği bulunmuyor. Yazılımın Türkiye’den dünyaya yayılması sayesinde ikinci el cep telefonu alım satımında bir ilke imza atmış olacağız.”

“İSTİHDAMA VE İHRACATA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Yıldırım, yazılım için verilecek eğitimlerle uzmanlar yetiştirilip istihdam edileceğine dikkat çekti: “Yenilikçi uygulamamız sayesinde hem istihdama hem de ihracata katkı sunacağız. Türkiye’de yaklaşık 350 bayiyle hizmet veriyoruz. Bu bayilerimizde eğitimli uzmanlarımız tüketicilere hizmet sunacak. Bayilerimiz haricinde sektördeki diğer paydaşların da bu eğitimlerden yararlanmasını sağlayacak ve istihdama daha fazla katkı sunacağız. İstihdamın haricinde, yazılımımızı ihraç ederek de ülkemize milyon dolarlık katkılar sunmak istiyoruz. Halihazırda; Azerbaycan, Irak, Bulgaristan, Almanya, Gürcistan ve Rusya gibi yakın bölge ülkelerine bu hizmetimizi sunarak, bayi ağımızı genişleteceğiz. 1 Ağustos 2021 itibarıyla hizmet vermeye başlıyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir