Connect with us

Gündem

10-12 HAFTA SÜREN ANALİZLER BİRKAÇ SAATTE SONUÇLANACAK…

Yeni nesil perakende analitiği çözümleri üreten teknoloji şirketi REM People, ürünlerinde yapay zeka tabanlı derin öğrenme aşamasına geçti. Yapay sinir ağları diye bilinen “derin öğrenme” sayesinde analiz sistemleri birbirleriyle konuşarak araştırmaları derinleştirebiliyor. REM People, Türkiye’de gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmalarıyla ilk kez tak-çalıştır ürün haline getirdiği yapay zeka sistemini perakende sektörünün hizmetine sunacak. 

REM People, şimdiye kadar yapay zeka uygulamalarıyla markaların perakende noktalarındaki verimliliğini ölçüyordu. Görüntü tanıma teknolojileriyle saha satış ekiplerinin çektiği fotoğraflar analiz ediliyor ve reyonlardaki ürünler gözleniyordu. Veri doğruluğunu artırmak ve hataları engellemek amacıyla makine öğrenmesi teknikleriyle anomali tespitleri yapılıyordu. Gelişmiş analitik alanında daha önce insan eliyle 10-12 haftada bitebilen analizler, REM Yapay Zekâ Platformu (Rem inTelligence) altında çalışacak ürünler sayesinde birkaç saat içinde sonuçlanabilecek.

 Bülent Peker-REM People Kurucusu ve CEO’su

Bülent Peker-REM People Kurucusu ve CEO’su

“VERİ SETLERİNDEN FAYDALANARAK GELECEĞİ ÖNGÖRÜYORUZ”
Gelişmiş analitik alanındaki çalışmaların genellikle veri bilimcileri tarafından insan eliyle yapıldığını ve haftalar hatta aylar sürdüğünü vurgulayan REM People Kurucusu ve CEO’su Bülent Peker, yeni sistem hakkında şu bilgileri verdi: “Perakende analitiği alanında büyük veri setlerini analiz etmek hem çok meşakkatli hem de çok zaman ve emek gerektiren bir süreçti. Geliştirdiğimiz yapay zeka platformu çok büyük veri setlerini hızla analiz ederek doğrudan teşhis edici ve tahminleyici öngörülerde bulunuyor. Yani büyük veri setlerinden yararlanarak perakende dünyasında geleceği tahmin ediyoruz. REM Simulator adlı çözümümüzle ilk kez perakende alanında yapay zekayı tak-çalıştır ürün haline getiriyoruz. 2021 yılında yurt içinde ve yurt dışında bu alanda faaliyet gösteren farklı şirketleri satın alma konusundaki fırsatları da değerlendiriyoruz.”

ZAMAN VE MALİYET TASARRUFU
REM People’ın bu yıl kullanıma sunacağı REM Simulator sayesinde şirketlerin satışa etki eden tüm performans metrikleri birkaç günlük süre içerisinde ölçümlenebilecek. Deneme aşaması süren REM Simulator, canlı analiz yapan aşamaya geldiğinde ise zaman tasarrufunun yanı sıra; yüzde 50-60 maliyet tasarrufu da  sağlayacak.

İŞ GÜCÜ PLANLAMASINA YARDIMCI
REM People ayrıca aynı yapay zeka platformu üzerinde çalışacak REM Segmentator ürününü de geliştirdi. Bu sayede Türkiye’deki belirlenen satış noktalarının segmentasyonu yapay zekayla mümkün olacak. Bu ürünle birlikte firmalar kısıtlı sayıdaki iş gücü kaynağını “ne oranda hangi noktalara yönlendirmesi gerektiğine” kolaylıkla karar verebilecek. Pilot çalışmaları süren uygulamanın 2021 yılının ilk çeyreğinin sonunda hayata geçirilmesi planlanıyor.

ÇALIŞAN ANALİZİ
REM People geliştirdiği yapay zeka altyapısıyla, ürün ve hizmetlerin tamamını ileriyi öngören analizler yapabilir hale getirdi. Böylece “perakende satış noktalarının verimliliğini ölçüp, kendi çözümlerini kullanan” firma, performans analiziyle çalışanlarının şirkette katkılarını tespit edebilecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir