Connect with us

Dünya Gündemi

G20 ÇALIŞMA BAKANLARINA İSTİHDAMA DESTEK ÇAĞRISI…

150 ülkedeki 50 milyondan fazla şirketi temsil eden IOE’nin Onursal Başkanı sıfatıyla G20 Çalışma Bakanları Toplantısı’nda konuşan Erol Kiresepi; çalışanların hızla gelişen bir işgücü piyasasına adaptelerinde eğitim ve kariyer rehberliğinin önemine işaret etti ve tüm ülkelerin ancak “dinamik, esnek ve kapsayıcı işgücü piyasalarıyla 21. Yüzyıl’a uyum sağlayabileceğini” belirtti.

 

Santa Farma İlaç Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı, KİPLAS (Türkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayii İşverenleri Sendikası) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) Onursal Başkanı Erol Kiresepi, önümüzdeki ekim ayında gerçekleştirilecek G20 Liderler Zirvesi’ne sunulacak istihdam ve büyüme konularındaki tavsiyelerin hazırlanması amacıyla İtalya’nın Catania şehrinde düzenlenen G20 Çalışma Bakanları Toplantısı’na dünya işverenlerini temsilen bir konuşma yaptı.

Erol Kiresepi- Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) Onursal Başkanı

“İŞVERENLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMALI”
Covid-19 salgını sonrasında yeni istihdam olanakları oluşmasını sağlayacak ve hızlandıracak tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Erol Kiresepi; istihdam artışını sağlamak için de “girişimcilerin, işletmelerin ve işçilerin güçlü teşviklerle desteklenmesinde” ve “işverenlerin önündeki engellerin kaldırılmasına öncelik verilmesinde” yarar olduğunu belirtti.

DİNAMİK, ESNEK VE KAPSAYICI İŞGÜCÜ PİSASALARI…
Çalışanların hızla gelişen bir işgücü piyasasına adaptelerinde eğitim ve kariyer rehberliğinin önemine işaret eden Kiresepi, tüm ülkelerin ancak “dinamik, esnek ve kapsayıcı işgücü piyasalarıyla 21’inci Yüzyıl’a uyum sağlayabileceğini” söyledi. Kiresepi, daha önce kabul edilen G20 Girişimcilik Eylem Planı, G20 Yapısal Reform Gündemi veya G20 Beceri Stratejisi gibi tedbirlerin her G20 ülkesinde eyleme dönüştürülmesini beklediklerini kaydetti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir